21/06/2017 - 23:20

Στις μεταγραφές, όταν βιάζεσαι σκοντάφτεις…

Γράφει ο : 

Ο Νίκος Κατσαρός σχολιάζει τις εξελίξεις με Μπεργκ και Μποκανί φτάνοντας σε ένα ουσιώδες και απαραβίαστο συμπέρασμα…

Στο μεταγραφικό «μέτωπο» έχουμε κάποιες αφίξεις ξένων παικτών, όχι πολλές αλλά και κάποιες απώλειες. Δυο ηχηρές προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν στον Μπέργκ και στον Μποκανί. Περιπτώσεις άσχετες μεταξύ τους που όμως παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Η διαφαινόμενη «μετακόμιση» του Σουηδού στα Εμιράτα συνιστά κατά κάποιο τρόπο έκπληξη. Αν γυρίσουμε ένα μήνα πίσω θα θυμηθούμε ότι ο Μπεργκ διατύπωσε έμμεσα κάποιο προβληματισμό για όσα συμβαίνουν στο Παναθηναϊκό, διαβεβαιώνοντας πάντως πως σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος από την παραμονή του στην ομάδα αλλά και στην Ελλάδα.

Καθυστερήσεις στις πληρωμές αλλά και κυρίως ασάφεια ως προς την πορεία του συλλόγου στο άμεσο μέλλον, μετέβαλαν τα δεδομένα. Ηρθε και η πρόταση από τα Εμιράτα και ο Μπεργκ βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Παναθηναικού  Ο απρόβλεπτος χειρισμός από τον ίδιο χάλασε την εικόνα του άψογου επαγγελματία που τον είχε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους οπαδούς και ανεξάρτητα από το αν μείνει ή φύγει από τον σύλλογο, το ποτήρι έχει ραγίσει. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις, η αποχώρηση με ένα καλό αντάλλαγμα θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή από την κοινή παναθηναική γνώμη…

Στην περίπτωση του Μποκανί, ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε το αυτονόητο, να ελέγξει δηλαδή την κατάσταση της υγείας του παίκτη οπωσδήποτε όμως, έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση απογοήτευσης και δυσφορίας από την ματαίωση της μεταγραφής. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στα ΜΜΕ εμφανίστηκε -κι αυτό με ευθύνη του Ολυμπιακού αλλά και των δημοσιογράφων - ως τελειωμένη η απόκτησή του με αναφορές  στο εντυπωσιακό βιογραφικό του και ηχηρές προβλέψεις του τύπου: «ήρθε το κανόνι» και άλλα παρόμοια. Οι μεταγραφές, ιδιαίτερα των μεγάλων ομάδων, εκτός από την ουσία έχουν σαν βασικό τους στοιχείο και την επικοινωνία που πολλές φορές επισκιάζει την ουσία. Γι' αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από όλους στον χειρισμό τους.