24/06/2017 - 12:29

Μην δώσει ο Γιαννακόπουλος άλλοθι στα εγκλήματα!

Γράφει ο : 

Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός… κρεμάστηκε στα μανταλάκια για λάθος λόγους. Προπηλακισμοί στελεχών, παραίτηση Λυμπερόπουλου, αντιδιοικητικό μένος, ελπίδα καμία. Ο καλύτερος παίκτης του Πρωταθλήματος θα πουληθεί κοψοχρονιά, η προετοιμασία αρχίζει σε λίγα 24ωρα και το ρόστερ είναι, επιεικώς, αποψιλωμένο. Ο χρηματοδότης της ΠΑΕ έκλεισε μία ακόμη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 5 εκ. ευρώ, έχοντας προβεί σε στάση πληρωμών. Σχήμα οξύμωρο…

Η συμμαχία με τον, μέχρι πρότινος, μεγάλο εχθρό είναι talk of the town, ο Ολυμπιακός δεν έχει τη διάθεσή – ή την εντολή!! – να χλευάσει καν τα γεγονότα ως ένδειξη επικοινωνιακής αντίδρασης, τη στιγμή που εκκολάπτονται σενάρια περί επιστροφής Βαρδνογιάννηδων. Τη στιγμή που τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει ούτε στο ένα τοις χιλίοις! Με τον Γιάννη Αλαφούζο από… Αλαφούζαρος και… τιμωρός να έχει μεταμορφωθεί σε μαριονέτα του Βαρδή.

Για να φτάσει το πράγμα εδώ, ο Παναθηναϊκός στην πλήρη απαξίωση και στο σημείο μηδέν, προηγήθηκε μία σειρά γεγονότων. Η πτώση Τζίγκερ, η πολυμετοχικότητα, ο Αλαφούζος. Θα είναι λάθος να θεωρηθεί απόλυτος φταίχτης ο πρώην Πρόεδρος του «τριφυλλιού». Ναι, συντόνισε μία προσπάθεια στηριγμένη απόλυτα σε επικοινωνιακά τερτίπια. Ναι, είπε ψέματα για Λεωφόρους με περιβλήματα και πύργους. Ναι, στηρίχτηκε στα ΜΜΕ του και στο brand των «πράσινων» για άλλου είδους παιχνίδια. Ναι, έγραψε στα πιο παλιά του παπούτσια τον Παναθηναϊκό εμπρός στο κανάλι και τις άλλες επιχειρήσεις του. Ναι, επιχείρησε να δημιουργήσει το δικό του μισθοφορικό στρατό.

Αν σ’ όλα αυτά είναι οι Βαρδινογιάννηδες μπροστάρηδες, όσοι εργάστηκαν για τον κ. Αλαφούζο τα τελευταία πέντε χρόνια είναι συνένοχοι. Συνένοχοι στα εγκλήματα που προηγήθηκαν επί πολυμετοχικότητας, εκτόξευσης και… πουράτων καταστάσεων. Συνένοχοι στο κυνήγι του ευρωπαίου, άρχοντα, Παναθηναϊκού υπό την απειλή να μετατραπεί ο σύλλογος σε σωματείο συνοικιακού χαρακτήρα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έλαβε μέρος σ’ εκείνο τον πόλεμο, όχι με τη σωστή πλευρά. Βοήθησε επικοινωνιακά στο σημερινό κατάντημα.

Τώρα προτείνει το «PAO Foundation». Σαν όραμα απίθανο πραγματικά κι άκρως ελκυστικό. Εξαιρετική προσέγγιση, με συστέγαση τμημάτων στο «ΟΑΚΑ», σύμπλευση με τον διαλυμένο Ερασιτέχνη, αίγλη κι ενέργεια από την ΚΑΕ που προοδεύει, συμπαράσταση στην ΠΑΕ που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ο Δημήτρης προτείνει μία συστράτευση. Νέα πολυμετοχικότητα. Αν το κάνει για ν’ απαλείψει τα εγκλήματα και να δώσει άλλοθι σ’ αυτούς που έφεραν εδώ τον Παναθηναϊκό – ο καθένας από το πόστο του – ας κάτσει στο μπάσκετ του!

Αν πιστεύει στο κάρμα κι έχει συνειδητοποιήσει το «mea culpa», να βγει μπροστά τώρα που είναι δυνατός επικοινωνιακά κι έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Κάτι που δεν συνέβαινε πριν λίγες εβδομάδες. Ο κ. Γιαννακόπουλος ήθελε να μπει στην ΠΑΕ και δεν το έκανε. Πραγματοποίησε κίνηση για τον Ερασιτέχνη, την οποία εγκατέλειψε. Τρίτη φορά δεν σηκώνει. Επεξεργάζεται, λέει ο κύκλος του, εδώ και καιρό το πλάνο. Θα είναι ευχής έργον να ηγηθεί μίας νέας προσπάθειας. Με τους ίδιους όμως; Μ’ αυτούς που έφεραν στο χάλι την ομάδα; Μ’ αυτούς που έβριζαν δημοσιογράφους στα social media και τώρα είναι στελέχη της ΠΑΕ; Το ξαναλέμε: Αν είναι να γίνει «πατέρας» του Παναθηναϊκού όλου και να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε ο μπαμπάς Παύλος – να πάρει (και) την ΠΑΕ δηλαδή – να παραμείνει στο μπάσκετ του! Χρόνος άλλος για χάσιμο δεν υπάρχει...