07/07/2017 - 21:35

Η ΑΕΚ κόβει πρώτη το νήμα των μεταγραφών

Γράφει ο : 

Ο Νίκος Κατσαρός σχολιάζει τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων μέχρι τώρα και στέκεται ιδιαίτερα στο μεταγραφικό σπριντ της ΑΕΚ

Aν οι μεταγραφές ήταν αγώνες ταχύτητας η ΑΕΚ θα είχε τερματίσει πρώτη, αφού κατάφερε να έχει στην προετοιμασία της που γίνεται στην Πολωνία, όλους τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόταν για να καλύψει τα κενά της. Το ιδεώδες θα ήταν να προστεθεί ο Αραούχο αλλά επειδή η περίπτωσή του δεν συγκεντρώνει πια πιθανότητες, οι αρμόδιοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας  φρόντισαν να καλύψουν το κενό στη θέση του σέντερ φορ με τον Λιβάγια. Αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα αυτή αφορά τον Ντίντακ που θεωρείται ήδη φευγάτος κι αυτό που απομένει είναι το κατά πόσο η ΑΕΚ θα επωφεληθεί οικονομικά από την αποχώρηση του. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί πιθανότατα ένα αριστερό μπακ, εκτός αν ο Βινίσιους παρουσιάσει θεαματική βελτίωση στην απόδοσή του.

Από τις άλλες ομάδες ο Ολυμπιακός καλύπτει σιγά-σιγά τα κενά του και θα έχει ολοκληρώσει το μεταγραφικό του πλάνο όσο θα βρίσκεται στο Βέλγιο για την προετοιμασία του. Το πρόβλημα για τους ερυθρόλευκους είναι η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των μεταγραφών του. Με δεδομένο ότι υπάρχει νέος προπονητής και οι αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με πέρσι είναι αρκετές πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε λίγο χρόνο για να είναι έτοιμη η ομάδα ενόψει των ευρωπαικών της υποχρεώσεων.

Περίπου το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναικό, μόνο που το πρόβλημα σε αυτόν είναι μεγαλύτερο λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της ΠΑΕ.Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, καθυστερεί στον εμπλουτισμό του ρόστερ του, ίσως επειδή δεν έχει πολλά κενά και επειδή περιμένει από τον καινούριο τεχνικό του να κάνει τις υποδείξεις του.

Ολες οι άλλες ομάδες κινούνται μέσα στα περιορισμένα οικονομικά πλαίσια. Πιο δραστήριες είναι όπως πάντα οι νεοφώτιστες στην μεγάλη κατηγορία δηλαδή ο Απόλλωνας και η Λαμία ενώ ριζικές αλλαγές στο ρόστερ τους κάνουν η Λάρισα και η Ξάνθη όπου πολλοί έφυγαν και πολλοί έρχονται. Για όλους τα αποτελέσματα των μεταγραφών θα φανούν στο γήπεδο.