08/07/2017 - 20:09

Τα φώτα πάνω στον Γιακουμάκη

Γράφει ο : 
Πρώτο τεστ θετικό. Η νέα ΑΕΚ που δημιουργεί επί Πολωνικού εδάφους ο Μανόλο Χιμένεθ δεν ήταν δυνατό να εντυπωσιάσει από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Οσα είδαμε όμως απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη Καρπάτι πιστοποιούν ότι φέτος η Ενωση μπορεί να έχει υψηλές αγωνιστικές φιλοδοξίες.
 
Είδαμε μια ομάδα να τρέχει πολύ, να δημιουργεί φάσεις και να απλώνει το παιχνίδι της σε όλο το πλάτος του γηπέδου, Είδαμε και αμυντικά κενά λάθη αβίαστα και  πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας είδαμε την Ενωση πλήρως εξοπλισμένη με δυο καλούς παίκτες για κάθε θέση.
 
Είδαμε και τον Γιακουμάκη. Θα ξεκινήσω από αυτόν. Κανονικός σέντερ φορ. Με δύναμη συνεχή κίνηση και καλές τοποθετήσεις. Νομίζω ότι τα φώτα πρέπει να πέσουν πάνω του. Φυσικά δεν προεξοφλώ τίποτα για το μέλλον. Ωστόσο ο νεαρός φορ έδειξε πως δεν ήρθε για να βλέπει τα ματς από τον πάγκο. Πέτυχε γκολ με σωστή τοποθέτηση και ωραία.
 
 Για τον Λόπες στη θέση του αριστερού μπακ θα πρέπει να περιμένουμε. Ετσι όπως τον είδαμε δεν έπεισε αλλά ακόμα είναι νωρίς. Άγουρος ο νεαρός Αντωνίου που έπαιξε αριστερός εξτρέμ. Μέσα σε όλες τις φάσεις και επικίνδυνος ο Κλωναρίδης. Επικίνδυνος και γιατί καταφέρνει να χάνει τις ευκαιρίες με κάθε τρόπο.
 
Ο Λιβάγια θυμίζει Αραούχο με τις κινήσεις και την τεχνική του. Θα δούμε αν καταφέρει να μας κάνει να τον ξεχάσουμε. Γρήγορος και τεχνίτης ο Τρίστασον.
 
Έκπληξη για μένα η πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Αιντάρεβιτς . Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως όλοι έβαλαν δύσκολα στον Χιμένεθ.