26/07/2017 - 14:07

Ο πιο πλήρης Ολυμπιακός

Γράφει ο : 

Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο ενισχυμένος και πιο πλήρης τα τελευταία χρόνια, στον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει ο Σπύρος Νάσιος.

Καταπληκτική εμφάνιση, υπεροπλία στον αγωνιστικό χώρο από μια ομάδα που ήξερε τι αναζητούσε στο Βελιγράδι και που μοιάζει πανέτοιμη για την είσοδο στους ομίλους. Το ταξίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μόλις ξεκίνησε, αλλά φαίνεται πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό και το ταξίδι μακρύ.

Ο Κοσοβάρος Μπεσνίκ Χάσι δούλεψε με την ομάδα στην προετοιμασία και παρουσίασε ένα σύνολο που και ο πιο αισιόδοξος φίλος του Ολυμπιακού δεν θα  πίστευε πως θα έβλεπε τόσο νωρίς. Αυτοματισμοί, οργανωμένες επιθέσεις από τα πλάγια, ταχύτητα, σωστά τελειώματα και άριστη φυσική κατάσταση και στα 90 λεπτά. Διάβασε τα ματς όπως έπρεπε και έκανε ματ στην σκακιέρα της τακτικής. Μοναδικό «μελανό» σημείο η αμυντική διάταξη. Αν και υπήρξαν λύσεις ανάγκης, με τον Ρομάο να αγωνίζεται κεντρικός αμυντικός, απειλήθηκε σε λίγες φάσεις και  φυσικά περιμένουμε τον Βούκοβιτς να ενσωματωθεί και να γίνει ο «βράχος» της άμυνας των ερυθρολεύκων. Η ομάδα σίγουρα χρειάζεται δουλειά, που αναμφισβήτητα θα γίνει και όσο περνάει ο καιρός η συνοχή θα γίνεται ακόμη πιο ολοκληρωμένη.

Οι παίκτες που απόκτησε ο Ολυμπιακός θα προσφέρουν πολλά, σε θέσεις που υπήρχε ανάγκη για ενίσχυση. Οι Οφόε, Καρσελά είναι ποδοσφαιριστές επιπέδου. Ο Μπεν έδωσε τις επιθετικές λύσεις που χρειάζονται και απόδειξε πως αξίζει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Πολύ καλοί επίσης, οι Σεμπά ο οποίος έκανε κούρσες μέχρι το 90’, ο Κούτρης, ο Φιγκέιρας, ο Ρέτσος και ο Σιώπης που καταβρόχθισαν χιλιόμετρα στο Βελιγράδι.

Τα μηνύματα ήταν κάτι παραπάνω από θετικά στο πρώτο επίσημο ματς. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για να φτάσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος της χρονιάς. Είπαμε είναι νωρίς, αλλά αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και γίνει καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι, τότε πραγματικά μπορεί να δούμε μεγάλα πράγματα από τους ερυθρόλευκους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.