16/08/2017 - 12:40

Ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει...

Γράφει ο : 

Σήμερα το βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε μια γνώριμη για τον Ολυμπιακό ώρα (στις 21.45 κλασική ώρα champions league) o νέος Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει ότι έμαθε από τα λάθη του. Γράφει ο Χρήστος Σούτος.

Η εποχή Χάσι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους Ερυθρόλευκους, αφού στον προηγούμενο γύρο καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς. Το εμπόδιο της Παρτίζαν αποδείχτηκε μικρό, δεδομένου ότι οι Σέρβοι εκτός του χαμηλότερου επιπέδου που είχαν παρατάχθηκαν και με σχετική αφέλεια και άγνοια κινδύνου απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας. 

Τώρα η κλήρωση έφερε μια ακόμη εκπρόσωπο της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, την κροατική Ριέκα. Μια ομάδα που δεν είναι πολύ ανώτερη από τον προηγούμενο αντίπαλο των Πειραιωτών, αλλά είναι σαφέστατα μια πιο σκληροτράχηλη και δεμένη ομάδα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη σημασία του να κρατήσει το 0 στο πρώτο ματς. Ακόμα και μία ισοπαλία χωρίς γκολ είναι προτιμότερη από μία ισχνή νίκη με ένα τέρμα διαφορά έχοντας οι φιλοξενούμενοι σκοράρει. Στον προηγούμενο γύρο οι Κροάτες πέταξαν έξω την πλούσια και πολυδιαφημισμένη Σάλτσμπουργκ παίζοντας μαζική άμυνα στην έδρα τους, έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-1 του πρώτου ματς στην Αυστρία. Οι Ερυθρόλευκοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να πέσουν στην ίδια παγίδα. Το παιχνίδι χρειάζεται υπομονή και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν το βράδυ στο Φαληρικό γήπεδο θα πρέπει να μη φορτώσουν με άγχος παίκτες και προπονητή, αλλά να στηρίξουν από το πρώτο λεπτό την ομάδα. Ακόμη και αργά μέσα στο παιχνίδι να έρθει το γκολ ο στόχος θα έχει επιτευχθεί.

Αγωνιστικά η ομάδα από το μεγάλο λιμάνι της Κροατίας δεν τρομάζει, ούτε σαν όνομα, ούτε ως ταλέντο. Πρόκειται όμως για μία ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Είναι ένα σύνολο του προπονητή της, αφού ο Κεκ απαιτεί διαρκές pressing στην μπάλα, εκμετάλλευση των κενών χώρων, που αυτό δημιουργεί και ζητά ταχύτητα και σκληράδα από τους παίκτες του. Ο προπονητής της Ριέκα ξέρει ότι για να πάρει την πρόκριση από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να "χαλάσει" το μυαλό των αντιπάλων του, να τους εκνευρίσει και να κλέψει το ματς. Πλεονέκτημα των Κροατών είναι ο μεγαλύτερος βαθμός ετοιμότητάς τους, εφόσον έχει αρχίσει ήδη το πρωτάθλημά τους και η μεγαλύτερη ομοιογένεια που διαθέτουν από την ελληνική ομάδα μιας και σαν σύνολο έχουν λίγες αλλαγές από πέρυσι, που κατάφεραν να εκθρονίσουν το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαίρου της χώρας τους, τη Ντιναμό που μετρούσε 11 συνεχόμενα πρωταθλήματα.