25/09/2017 - 16:33

Ήταν μια μαγική βραδιά για τους Ενωσίτες

Γράφει ο : 

Ο Νίκος Κατσαρός σχολιάζει στο sportotal το χθεσινό «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι ενθυμούμενος μεγάλες παρελθοντικές ανατροπές της ΑΕΚ και τονίζει πως ο ενθουσιασμός της μεγάλης νίκης της Ένωσης θα τονώσει ακόμη παραπάνω το ηθικό των παικτών της ενόψει της συνέχειας.

Πρέπει να γυρίσω πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθώ τέτοια ΑΕΚ. Νίκες επί του Ολυμπιακού ακόμη και με μεγάλο σκορ θυμάμαι αρκετές. Όπως το 6-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο, ή το 4-1, πολύ πιο παλιά στη δεκαετία του ’60 με δύο γκολ του Νεστορίδη και άλλα δύο του Σταματιάδη. Τέτοια ανατροπή όμως, συγκρίνεται μόνο με το «έπος» του 3-0 επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ήταν ένα μαγικό βράδυ για τους Ενωσίτες το χθεσινό επειδή έζησαν μια νίκη που τους προσέφερε πολλαπλή ικανοποίηση. Καταρχήν ήταν οι 3 βαθμοί που την έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά ήταν η εικόνα της ομάδας. Καταιγιστική, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο στο οποίο έκανε τον Ολυμπιακό να μοιάζει με μικρομεσαία ομάδα που είχε ταμπουρωθεί στο μισό γήπεδο και πάσχιζε να αποφύγει την ήττα. Και πάνω από όλα ήταν το πάθος και των 14 ποδοσφαιριστών που πάτησαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Ένα πάθος που πέρασε στους 45χιλιάδες οπαδούς της και επέστρεψε στους παίκτες για να τους δώσει δυνάμεις που ίσως ούτε οι ίδιοι δε φαντάζονταν ότι διαθέτουν, ώστε να πετύχουν την τεράστια ανατροπή. Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ δεν εξασφάλισε κανέναν τίτλο ούτε ήταν δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ενθουσιασμός όμως, που σκόρπισε στις τάξεις των οπαδών της θα βοηθήσει τους παίκτες της ομάδας να προχωρήσουν με αυτοπεποίθηση και υψηλό ηθικό. Στοιχεία που είναι απαραίτητα για να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, πράγματα που φέρνουν και τους τίτλους.