26/06/2018 - 19:43

Ο νέος πρόεδρος, οι παλιές συμμαχίες και η λύση στο “παρά πέντε”...

Γράφει ο : 

Το αν θα σηματοδοτήσει νέα εποχή για την Σούπερ Λίγκα η εκλογή του Βαγγέλη Μπαταγιάννη στην προεδρία της θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα. Κι αυτό γιατί τα προβλήματα του συνεταιρισμού είναι επείγοντα και απαιτούν άμεσες λύσεις. Επί του παρόντος μπορούμε να σημειώσουμε ότι ο άλλοτε κυρίαρχος Oλυμπιακός επανέρχονται στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Δική του πρόταση ήταν ο κ. Μπαταγιάννης.

Αντίπαλος δεν υπήρξε πρώτον γιατί ο ΠΑΟΚ αν δεν ευνόησε την συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι σίγουρο ότι δεν ευνόησε την υποψηφιότητα του κ . Καϊμακάμη που η ΑΕΚ την απέσυρε έγκαιρα βλέποντας ότι οι συσχετισμοί είχαν διαμορφωθεί και δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Αν εισερχόμαστε στον αστερισμό μιας συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, είναι νωρίς για να το πούμε. Σημασία έχει να λυθούν τα προβλήματα που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον συνεταιρισμό με πρώτο και σημαντικότερο την εύρεση τηλεοπτικής στέγης για τις εφτά ΠΑΕ που δεν έχουν συμβόλαιο και επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να μην αρχίσει το πρωτάθλημα αν δεν επιλυθεί το ζήτημα.

Από εδώ θα αρχίσει να φαίνεται η ικανότητα του κ. Μπαταγιάννη να πετύχει μια συνολική λύση στο πρόβλημα. Από την ικανότητά τουτ να συνενοηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη που βάζει μπροστά το θέμα της αναδιάρθρωσης του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος προκειμένου να διοχετεύσει χρήματα από την δημόσια ΕΡΤ στα ταμεία των ΠΑΕ. Εκτός αν ο κ. Μπαταγιάννης έχει άλλη λύση τστο μυαλό του και την υλοποιήσει. Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της Λίγκας και η αναγνώριση εκ μέρους του ότι δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα με ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικά συμβόλαια δείχνει την πρόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να πιέσει με το ειδικό της βάρος ώστε να βρεθεί λύση. Η δήλωση του κ. Μαρινάκη ότι “πρέπει να πάμε όλοι μαζί” δείχνει τις προθέσεις του. Στον βαθμό που έστω και την τελευταία στιγμή λυθεί το πρόβλημα ο κ. Μπαταγιάννης θα έχει ξεκινήσει με το δεξί τη θητεία του. Μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο να ασχοληθούμε με συμμαχίες που χάλασαν άλλες που τις αντικατέστησαν και ούτω καθεξής...