07/07/2018 - 14:24

Τα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Selecao: «Οδυνηρή ήττα, κανείς ασυναγώνιστος»

Αναμενόταν ένας...άλλος αγώνας. Ισως και άλλος πρωταγωνιστής. Κανείς δεν φαντάστηκε ότι το Βέλγιο θα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο. Οι Ευρωπαίοι επέστρεψαν τους Βραζιλιάνους στην πραγματικότητα και έδειξαν ότι «κανείς δεν είναι ασυναγώνιστος».

Κάπως έτσι υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας τον αποκλεισμό της Selecao από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Στην Αργεντινή οι τίτλοι δείνουν πως μάλλον το ...χάρηκαν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ενώ τη Ευρώπη επικεντρώθηκε στους Βέλγους, τον Νεϊμάρ αλλά και το απρόβλεπτο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Όπως επισημαίνει ο O Globo, «Η ήττα ήταν ένα οδυνηρό μάθημα: κανείς δεν είναι ασυναγώνιστος». Ο υπότιτλος προσθέτει ότι «σε αντίθεση με το 2014, αυτή τη φορά η εθνική στάθηκε στα πόδια της».

Από την άλλη πλευρά, η Globoesporte θυμάται το ψευδώνυμο της εθνικής ομάδας («κόκκινοι διάβολοι») του Βελγίου και έχει τίτλο «Qu? diablo» («τι διάβολος»), ενώ το Fox Sports Βραζιλία αναγνωρίζουν ότι το πρώτο μέρος «το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε το μπλακ -άουτ της Selecao».

Οι γείτονές της στην Αργεντινή, όπως η Ol? γράφει «Το έκτο μπορεί να περιμένει», η L'Equipe επιλέγει το «Ο αποτελεσματικός διάβολος», η La Gazzetta dello Sport σημειώνει την απογοήτευση για Νεϊμάρ: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανάποδα, η αποτυχία του Νεϊμάρ», ενώ η Marca έγηραψε για το «Ευρωπαϊκό Μουντιάλ».