08/08/2018 - 14:05

«Πόλεμος» Ολυμπιακού - Βασιλειάδη για τη συμφωνία με τους «7»

 

Η συμφωνία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τις επτά τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ και το τίμημα που αυτές θα εισπράξουν από την ΕΡΤ, έφερε την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση αλλά με «διαρροή» της θέσης τους, οι «ερυθρόλευκοι» εξαπέλυσαν επίθεση στον υφυπουργό και στην κυβέρνηση, μιλώντας για «ψηφοθηρική παρέμβαση» και αναφέροντας πως «μοιράζονται λεφτά που θα λείψουν από εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Η θέση του Ολυμπιακού:

«Η κρατική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται με την αδιανόητη “Τηλεοπτική Προσφορά Βασιλειάδη” σε συγκεκριμένες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Με σκοπό καθαρά ψηφοθηρικό, αλλά και με στόχο την αιχμαλωσία του ποδοσφαίρου, ο κ. Υπουργός μοιράζει τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, ο οποίος ματώνει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα!

Το συμβόλαιο που προσφέρει η ΕΡΤ στις ομάδες και προέρχεται από το αίμα των φορολογούμενων είναι, ετησίως, κατά 6 με 7 εκατομμύρια “ακριβότερο” από τις νορμάλ τιμές της αγοράς, γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρχε από κανένα κανάλι προσφορά μεγαλύτερη των 10 εκατ. ετησίως, για το πακέτο των επτά ΠΑΕ.

Ο κ. Βασιλειάδης, με άλλα λόγια, αποφάσισε να δώσει σε... Ανώνυμες Εταιρείες 14 εκατομμύρια ευρώ (η συμφωνία είναι διετής) τα οποία θα λείψουν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους Έλληνες.

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο Υπουργός Βασιλειάδης, σε ρόλο Ασλανίδη, ποδηγετούν το ποδόσφαιρο, βιάζουν την τηλεοπτική αγορά και προκαλούν τον μέσο πολίτη».

Λίγη ώρα μετά την κοινοποίηση της θέσης της πειραϊκής ομάδας, ήρθε η τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλειάδη. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός καταγγέλλει όσα είχε ψηφίσει πριν από μερικές ημέρες.

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ «έχει μετατρέψει τον ιστορικό σύλλογο σε αντιπολιτευόμενο πολιτικό κόμμα» και κατέληξε λέγοντας ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα γίνει ποτέ στρατός του κάθε ιδιοκτήτη.

Η απάντηση Βασιλειάδη:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός έρχεται να καταγγείλει όσα πριν λίγες ημέρες η ίδια είχε ψηφίσει και μάλιστα ομόφωνα με όλες τις ΠΑΕ της Super League. Η πρόταση που έχει κατατεθεί ήταν γνωστή, σαφής, με νούμερα και δεσμεύσεις. Με όρους καθαρούς και με την ελπίδα της προοπτικής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Tα πράγματα πλέον είναι απολύτως φανερά. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός -εξ αιτίας της γνωστής πια εμμονής του ιδιοκτήτη της εναντίον της κυβέρνησης και της αριστεράς- έχει μετατρέψει τον ιστορικό σύλλογο σε αντιπολιτευόμενο πολιτικό κόμμα. Είναι προσβολή προς την ιστορία του συλλόγου και προς τα εκατομμύρια φίλους του που δεν ήταν, δεν είναι και δε θα γίνουν στρατός του κάθε ιδιοκτήτη.

Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Αφήνουμε τον κόσμο να τους κρίνει».