13/09/2018 - 13:52

Η αποτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς για τα πεπραγμένα του Ολυμπιακού

 

Για την κατάσταση της ομάδας του και ειδικά των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων της μίλησε στη NOVA ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

«Ο Νάτχο δεν ήταν μαζί μας αυτές τις ημέρες γιατί ήταν με την Εθνική του και δεν έχει κάνει προπονήσεις. Γύρισε χθες και δεν είχαμε τον χρόνο να δουλέψουμε αρκετά, όπως και ο Μεριά έλειπε με την Εθνική. Δουλέψαμε με δέκα παίκτες αυτές τις ημέρες, γιατί είμαστε ένας σύλλογος με πολλούς διεθνείς και αυτό είναι ένα δείγμα της ποιότητας που έχει το ρόστερ μας», σχολίασε.

«Είμαστε περήφανοι για τον Μπουχαλάκη που μπήκε στην Εθνική. Τσιμίκας και Νικολάου είναι στις Ελπίδες. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε τόσους καλούς ποδοσφαιριστές και γι΄ αυτό έχουμε και πολλές απουσίες με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση του Γιάγια Τουρέ, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε ότι «είναι παίκτης που ήταν καιρό εκτός δράσης και θα χρειαστεί ένα διάστημα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που δουλεύει. Βελτιώνει συνεχώς τη φυσική του κατάσταση και αυτό είναι δείγμα της ποιότητας του η οποία όλοι ξέρουμε ότι είναι υψηλή. Σύντομα θα είναι έτοιμος να βοηθήσει. Είναι επαγγελματίας και ξέρουμε πόσο χρήσιμος είναι στην ομάδα».

Όπως ήταν φυσικό, ο Μαρτίνς κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Δεν μπορώ να πω ποιοι θα παίξουν την Κυριακή, αλλά μπορώ να πω ότι καθημερινά δουλεύουν όλοι οι παίκτες και δείχνουν τεράστια βελτίωση και είμαστε χαρούμενοι με το πως εξελίσσονται. Κάποιοι ήρθαν πιο αργά και δεν ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν αμέσως, αλλά η χρονιά είναι μεγάλη και ξέρουμε ότι όλοι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ», είπε.

Αναφορικά με το εξαιρετικό φορμάρισμα που εμφανίζουν οι «ερυθρόλευκοι» τόσο νωρίς, ο Μαρτίνς απάντησε ότι «οι ποδοσφαιριστές έχουν καλή τακτική και εξυπνάδα στην τακτική τους, αυτό δείχνει και χαρακτήρα που είναι και πιο σημαντικό από την τακτική. Έχουμε επιλέξει παίκτες έξυπνους και με καλούς χαρακτήρες και οι πιο μεγάλοι έχουν βοηθήσει τους νεαρούς».

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο στο οποίο όλοι θα ξέρουν ότι η ομάδα είναι πάνω απ΄ όλα. Θέλουμε να βάλουμε πάνω απ΄ όλα την αφοσίωση και την ομαδική δουλειά και μέσα απ' όλα αυτά να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Έχουμε καλούς χαρακτήρες που είναι συνεργάσιμοι και ομαδικοί και βάζουν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους, χωρίς όμως παράλληλα να μας λείπει και η τεχνική γιατί έχουμε καλούς παίκτες».

Όσο για τη συμβολή του σε αυτή την πολύ εικόνα της ομάδας; «Είναι συνολική η προσπάθει: του προέδρου, της διοίκησης, όλων... Ο προπονητής είναι απλά εδώ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συλλόγου. Το μετά έχει σημασία, να μένει ο προπονητής στη συνείδηση όλων και στις επιτυχίες. Αυτό όμως είναι συνεισφορά όλων. Το δυναμικό εδώ είναι σε υψηλό επίπεδο και θέλω να πιστεύω ότι στη συνέχεια με δουλειά θα είμαστε πετυχημένοι».