19/09/2018 - 23:00

Μαρτίνς: «Βήμα-βήμα...»

Άκρως σημαντικό για την πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League θεωρεί το αυριανό (20/09, 22:00 ματς με την Μπέτις ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε πολύ «προσγειωμένος» στη συνέντευξη Τύπου και αρκετά μετρημένος στις δηλώσεις του, κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσφατη τοποθέτηση των Τουρέ και Τσιμίκα (οι δύο «ερυθρόλευκοι» εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει έως τον τελικό του Europa League

«Ο αντίπαλός μας διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι χωρίς καμία αμφιβολία για τη νίκη» είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Πορτογάλος προπονητής και συνέχισε:

«Είναι πολύ σημαντικό ποια ομάδα θα έχει τον έλεγχο. Η Μπέτις διαθέτει παίκτες με εμπειρία, ποιότητα και ταχύτητα. Σαφώς και θα είναι επικίνδυνη, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να την αφήσουμε να πάρει τον έλεγχο.

Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και ποιότητα σαν ομάδα. Πιστεύω πως το ματς θα είναι υψηλής ποιότητας και ισορροπημένο, τόσο εδώ όσο και στην Ισπανία, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή».

Για τη σημασία που θα έχει ένα νικηφόρο ξεκίνημα σε φάση ομίλων, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με νίκη, ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου. Η ομάδα που θα τα καταφέρει θα βοηθηθεί πολύ, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά για τη συνέχεια.

Οι ομάδες έχουν κοινά χαρακτηριστικά και το ματς θα είναι ισορροπημένο. Πιστεύω πως η ομάδα που θα έχει περισσότερη υπομονή όταν δεν έχει την μπάλα θα έχει πλεονέκτημα».

Για το αν υπάρχει κόπωση σε κάποιους ποδοσφαιριστές και το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές, ανέφερε: «Δεν θα γίνουν σημαντικές αλλαγές. Θα υπάρχουν κάποιες, γιατί υπάρχουν παίκτες με κάποια προβλήματα.

Θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε. Κάποιες μικρές αλλαγές θα υπάρξουν. Στο σύστημά μας δεν θα δείτε καμία αλλαγή. Έχουμε μια φιλοσοφία, αυτή ταιριάζει στην ομάδα μας και δεν θα την αλλάξουμε ποτέ. Οι αλλαγές θα έχουν να κάνουν μόνο με πρόσωπα».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τουρέ και Τσιμίκα, που είπαν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ακόμη και στον τελικό του Europa League, ο Μαρτίνς ήταν αρκετά «προσγειωμένος»: «Τα όνειρα χτίζονται βήμα-βήμα.

Η ομάδα έχει φιλοδοξία, όνειρα και δουλεύει πολύ. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε και χτίζουμε το όνειρό μας πέτρα-πέτρα, θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη κι εκεί. Φυσικά δεν είμαστε φαβορί, αλλά μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Η Ελλάδα κατέκτησε το EURO 2004 και κανένας δεν το περίμενε».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Για το τι θυμάται στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Λεγανές, όπου ήταν απέναντι στη Μπέτις: «Πράγματι ήταν αυτό. Πιστεύω ότι είναι μία ομάδα βελτιωμένη και με τον καινούργιο προπονητή έχει αλλάξει φιλοσοφία.

Είναι ποιοτική ομάδα με γρήγορους παίκτες. Και εμείς όμως είμαστε καλή ομάδα και είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ψυχολογικά και σωματικά. Παρόλο που είναι δυνατός αντίπαλος, είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

Το σχόλιό του στις δηλώσεις των Τσιμίκα και Τουρέ, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στον τελικό του UEFA Europa League: «Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό που υπάρχει εντός αποδυτηρίων αυτή η αυτοπεποίθηση και η φιλοδοξία. Το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο βήμα, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό και βήμα-βήμα χτίζουμε στα επόμενα ματς το μέλλον μας».