10/10/2018 - 20:28

Ο Τραμετσάνι νέος προπονητής στο ΑΠΟΕΛ

Ο Πάολο Τραμετσάνι θα είναι ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα της Λευκωσίας.

Ο 48χρονος Ιταλός θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο Μπρούνο Μπαλτάζαρ που αποχώρησε μετά το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, έχει εργαστεί στο παρελθόν σαν βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της Αλβανίας από το 2011 ως το 2016, ενώ έχει εργαστεί σαν πρώτος προπονητής στις ελβετικές Λουγκάνο και Σιόν. Μάλιστα με την εθνική ομάδα της γειτονικής μας χώρας, όντας βοηθός του Τζάνι Ντε Μπιάσι, κατάφερε να φτάσει ως την τελική φάση του EURO 2016!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Paolo Tramezzani. Η συμφωνία είναι μονοετούς διαρκείας με αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση επίτευξης των στόχων του ΑΠΟΕΛ. O κ. Tramezzani είναι γεννημένος στις 30/07/1970.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητής της Εθνικής Αλβανίας το 2011. Ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου που οδήγησε την ομάδα στη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας της που ήταν η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Την περίοδο 2016-2017 εργάστηκε ως πρώτος προπονητης στην FC Lugano με την οποία εξασφάλισε είσοδο στους ομίλους του UEFA Europa League. Την επόμενη χρονιά εργάστηκε στον πάγκο της Ελβετικής FC Sion.

Βοηθός προπονητής θα είναι ο Pasquale Rocco. O κ. Rocco είναι κάτοχος UEFA PRO και εργάστηκε προηγουμένως στις Gubbio U19, Perugia και Bari.

Ο Γιώργος Κωστής παραμένει στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας μας».