04/12/2018 - 14:36

Με αποβολή από το Champions League απειλείται η Σίτι

Αν και η τοποθέτηση της αντιμετωπίζεται με δυσπιστία η UEFA δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει έως τέλους την έρευνα για τα οικονομικά της Σίτι και να την τιμωρήσει. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλεξάντρα Τσεφέριν μίλησε για υπόθεση με πολύ ισχυρά στοιχεία και δεσμεύθηκε πως η έρευνα θα φτάσει σε βάθος. Αν λοιπόν γίνει κάτι τέτοιο τότε η Σίτι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να αποβληθούν από το επόμενο ChampionsLeague λόγω συνεχών παραβιάσεων του FinancialFairPlay. Το θέμα είναι βέβαια πως αν τελικά η ομάδα του Μάντσεστερ τιμωρηθεί θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις και για του ανθρώπους της Ομοσπονδίας που ουσιαστικά "συνεργάστηκαν" μαζί της ώστε να καλύψει τα τεράστια έξοδα της.

Η Σίτι παρουσίαζε τεχνηέντως «παραφουσκωμένα» συμβόλαια με χορηγούς, ενώ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Σεΐχης Μανσούρ του Άμπου Ντάμπι, χρηματοδοτεί προσωπικά με περίπου 140 εκατ. ευρώ το χρόνο το κλαμπ. Ήδη ο σύλλογος είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 55 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις του FinancialFairPlay το 2014, αλλά στη συνέχεια το πρόστιμο μειώθηκε στα 16 εκατ.

Η αγγλική ομάδα απειλείται ακόμα και με αποβολή από το επόμενο ChampionsLeague ενώ παρόμοια έρευνα αναμένεται να γίνει και για την Παρι Σεν Ζερμέν.