29/01/2019 - 00:41

Ζαρντίμ: «Γύρισα στην Μονακό για τρεις λόγους»

Στην πρώτη συνέντευξη μετά την επιβεβαίωση της επιστροφής στο Μονακό, ο Λεονάρντο Ζάρντιμ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να δεχτεί την πρόσκληση, να γυρίσει στον σύλλογο, από τον οποίο απομακρύνθηκε πριν από τρεις μήνες.

«Επιστρέφω για τρεις λόγους. Πρώτον, δεν λέω συνήθως «όχι» στους ανθρώπους που με βοήθησαν. Πριν από πέντε χρόνια, όταν ήρθαν να με πάρουν από την Σπόρτινγκ, οι παράγοντες της ομάδας, μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη. Είπα αμέσως «ναι» και επέστρεψα να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα από αυτή την κατάσταση», είπε ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

Η οικογένεια και η ενσωμάτωσή της στο Πριγκιπάτο, ήταν ο δεύτερος λόγος για την επιστροφή του, ενώ ο τρίτος ήταν η αθλητική πρόκληση: «Πιστεύω ότι, με μικρές αλλαγές και δουλειά, μπορούμε να σώσουμε τον σύλλογο. Γι 'αυτό ήρθα πίσω. Πιστεύω στην ομάδα και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ. Πρέπει να είμαστε μαζί για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, να βγούμε από τη ζώνη υποβιβασμού και να σώσουμε το σύλλογο», πρόσθεσε ο Ζαρντίμ που θεωρεί σημαντική την αυριανή αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ για το League Cup:

«Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν και να κερδίσουμε επίσης έναν εθνικό τίτλο. Αλλά επίσης έχουμε και έναν πόλεμο στο πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, θα είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε».