11/03/2019 - 16:37

Χτίζουν μαζί το νέο γήπεδο Μίλαν και Ίντερ

Μίλαν και Ίντερ συγκατοικούν στο Σαν Σίρο σύμφωνα με τους «ροσονέρι» ή Τζουζέπε Μεάτσα σύμφωνα με τους «νερατζούρι». Με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται έτοιμες να κάνουν ένα ακόμα βήμα μαζί καθώς προχωρούν από κοινού την κατασκευή νέου γηπέδου.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Reppublica», ο πρόεδροι της Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδης και Αλεσάντρο Αντονέλο, πιέζουν την Ίντερ να προχωρήσουν μαζί το πλάνο της κατασκευής του νέου γηπέδου με τους "Νερατζούρι" τελικά να συμφωνούν.

Το θέμα μάλιστα έχει προχωρήσει αφού έχει συμφωνηθεί η χρηματοδότηση του νέου γηπέδου από τον αμερικάνικο τραπεζικό κολοσσό Goldman Sachs. Παράλληλα αναφέρεται πως οι Γκαζίδης Αντονέλο έχουν ήδη ταξιδέψει στην Αμερική για να συζητήσουν με τον τραπεζικό κολοσσό, αλλά και να μελετήσουν αμερικανικά στάδια.

Το νέο στολίδι του Μιλάνου θα τοποθετηθεί στο χώρο του πάρκινγκ του υπάρχοντος γηπέδου και αναμένεται να κοστίσει 600 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης θα έχει χωρητικότητα 60.000 θεατών και θα χτιστεί κατά τα πρότυπα του «MetLife Stadium», δηλαδή του σταδίου των δύο μεγάλων ομάδων του NFL, Νιού Γιόρκ Τζετς και Νιού Γιόρκ Τζάιαντς.

Τέλος να σημειώσουμε πως γίνεται λόγος και για χώρο 5.000 θεατών για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις αλλά και ένα εμπορικό κέντρο δίπλα στο γήπεδο.