11/01/2017 - 21:25

Λεηλάτησαν το Μαρακανά!

Έκκληση στην αστυνομία προκειμένου να λάβει άμεση δράση ώστε να σταματήσει η καταστροφή του Μαρακανά απηύθυναν οι ποδοσφαιρικές αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το διάσημο στάδιο έχει λεηλατηθεί, με τους δράστες να κλέβουν πυροσβεστήρες, σωλήνες, τηλεοράσεις, ακόμη και μία χάλκινη προτομή του Μάριο Φίλιο, του δημοσιογράφου του οποίου το όνομα έχει δοθεί στην εγκατάσταση. «Η ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του σταδίου αυξάνεται», αναφέρει η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας.

Στο Μαρακανά έγινε δαπανηρή ανακαίνιση για το Μουντιάλ του 2014, αλλά και τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2016. Όταν έσβησαν τα φώτα της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης όμως, το στάδιο έχει μείνει αχρησιμοποίητο και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της συντήρησής του.

Οι εφημερίδες του Ρίο ντε Τζανέιρο κάνουν λόγο για καθίσματα που λείπουν, κατεστραμμένο χλοοτάπητα, σπασμένα παράθυρα, πόρτες που δεν κλείνουν, αλλά και την κλοπή καλωδιώσεων από τους τοίχους. «Αν δεν παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση για να σταματήσει η λεηλασία και η καταστροφή του Μαρακανά, τότε ίσως δεν έχει νόημα να συναντηθούμε στις 17 Ιανουαρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ρούμπεν Λόπες, αναφερόμενος στη συνάντηση που έχει οριστεί με τους συλλόγους του Ρίο, για να συζητηθεί η διαχείριση του σταδίου.

Φωτογραφία: O Globo