26/07/2017 - 16:01

Στόχος της ΑΕΚ πλέον το Γιουρόπα Λίγκ…

Ο Νίκος Κατσαρός αντικρίζει με ψυχραιμία την ήττα της ΑΕΚ από την ανώτερη ΤΣΣΚΑ και εξηγεί ποιος μπορεί να είναι ο στόχος της Ένωσης από εδώ και πέρα στην Ευρώπη.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τους λόγους της ήττας της ΑΕΚ από την ΤΣΣΚΑ με ένα σκορ που ουσιαστικά την στέλνει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ. Έφταιξαν τα λάθη των παικτών στις φάσεις των δυο κόρνερ και -αν θέλετε- έφταιξαν ως ένα βαθμό και τα λάθη του Χιμένεθ στις επιλογές των παικτών και το στήσιμο της ομάδας.

Όμως -κακά τα ψέματα- η ΑΕΚ αποκλείεται από μια ομάδα που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από αυτή, μια ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ όπως δείχνει η πολυετής παρουσία και οι διακρίσεις την στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ πάλεψε όσο μπορούσε αυτή την εποχή, απέναντι σε μια ομάδα όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά με άριστη οργάνωση και σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση. Στοιχεία που της επέτρεψαν να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε αφού δεν άφησε την ΑΕΚ να δημιουργήσει παρά μόνο μια ευκαιρία για γκολ.

Μετά από μια πολυετή απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ένωση πρέπει να δρομολογήσει την επιστροφή της βήμα προς βήμα, στοχεύοντας σε πρώτη φάση σους Ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, πράγμα επίσης δύσκολο, αφού υποχρεώνεται να ξεκινήσει από τους πρώτους γύρους της διοργάνωσης. Αν τα καταφέρει εφέτος, θα πρόκειται για υπέρβαση, εκτός κι αν η τύχη της φέρει ένα εύκολο η εν πάση περιπτώσει βατό αντίπαλο στην κλήρωση.