30/07/2017 - 10:48

Παπαδόπουλος: «Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, δεν θα πανηγύριζα γκολ εναντίον του»

Στο ερώτημα αν θα πανηγυρίσει γκολ που θα πετύχει κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Σάλκε, κλήθηκε να απαντήσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. 

Μόνο στην περίπτωση που σκόραρε εναντίον του ΠΑΟΚ δεν θα πανηγύρισε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, όπως εξομολογήθηκε σε ιστοσελίδα του Αμβούργου, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πανηγύριζε γκολ σε βάρος της Σάλκε. 

«Είναι εντυπωσιακό το ότι δεν έχετε πρόβλημα να πανηγυρίζουμε γκολ εναντίον των πρώην ομάδων μας. Αυτό είναι σπάνιο στις μέρες μας. Πάντα χαιρόμαστε όταν σκοράρουμε, γι' αυτό να είστε σίγουροι. Είτε εναντίον πρώην ομάδων μας είτε όχι. Ο σύλλογός μου είναι το Αμβούργο και δίνω τα πάντα γι' αυτόν. Μόνο εναντίον του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσα να πανηγυρίσω γιατί είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ», τόνισε ο διεθνής κεντρικός στην «Hamburger Morgenpost». 

Στη συνέχεια, ο Έλληνας άσος αποκάλυψε πως είχε προτάσεις από την Αγγλία και την Ισπανία, όμως προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στο Αμβούργο, το οποίο τον αγόρασε με 6,5 εκατ. ευρώ από την Λεβερκούζεν. 

«Είχα συμβόλαιο με τη Λεβερκούζεν. Ο καθοριστικός παράγοντας ήταν ότι είπα στη Μπάγερ πως ήθελα να φύγω για το Αμβούργο. Αν ο παίκτης θέλει κάτι τότε είναι δύσκολο για μια ομάδα να τον κρατήσει. Ευτυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα. Είχα καλές προτάσεις από Αγγλία και Ισπανία. Αλλά ήθελα πραγματικά να μείνω στο Αμβούργο. Αυτή είναι η ομάδα μου και μου ταιριάζει», υπογράμμισε ο Παπαδόπουλος. 

Στη συνέχεια, ο 25χρονος στόπερ μίλησε για την επόμενη σεζόν με το Αμβούργο: «Στον αγωνιστικό χώρο πάντα παίζω λες και πρόκειται για μάχη επιβίωσης. Αυτή είναι η δουλειά μας. Θέλω πάντα να κερδίζω. Πρέπει να έχεις την κατάλληλη εκπαίδευση σε αυτό. Γι' αυτό είμαι ευγνώμων στην οικογένειά μου. Με έκανε πολύ δυνατό πνευματικά από παιδί. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, αλλά στο τέλος το μυαλό αποφασίζει αν μπορείς να τα καταφέρεις». 

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε για τα προβλήματα τραυματισμών, τα οποία τον ταλαιπώρησαν αρκετά τα προηγούμενα χρόνια: «Πολλοί είπαν πριν τέσσερα χρόνια ότι δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά. Το ίδιο και οι γιατροί. Ωστόσο, δεν είχα κανένα πρόβλημα στα γόνατα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Το Αμβούργο πιστεύει τόσο πολύ σε μένα και πλήρωσε πολλά χρήματα για να με αποκτήσει. Στην Ελλάδα λέμε ότι το γήπεδο είναι ο καθρέπτης. Αν θέλετε να δείτε αν είμαι υγιής, είστε ευπρόσδεκτοι να το κάνετε».