28/11/2017 - 22:44

Πετράκης "Ομάδες σαν τον Άρη πρέπει να είναι στη Super League και να πρωταγωνιστούν"

Μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), το αποτέλεσμα της οποίας έστειλε τους Ηπειρώτες στην επόμενη φάση του θεσμού και άφησε εκτός συνέχειας τους Θεσσαλονικείς, ο Γιάννης Πετράκης αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικές κουβέντες στη σημερινή αντίπαλο της ομάδας του.
 
Αρχικά σχολίασε στην κάμερα της COSMOTE SPORTS:
 
«Ήταν μια δύσκολη μέρα για μας. Είχαμε δύσκολη δουλειά. Για εμένα, αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα, ένα μεγάλο όνομα, μια ομάδα με προοπτική και δυναμική. Γιατί παρότι έπαιξαν παιδιά που δεν έχουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα έβγαλαν πάθος και για μένα το μέγεθος του Άρη είναι για την πρώτη κατηγορία. Έδειξε ότι έχει βάθος. Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και έγινε ακόμη δυσκολότερο από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες πολύ νωρίς, συν το ντεσαβαντάζ του σκορ. Παρόλ' αυτά επιστρέψαμε και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και την πρόκριση».
 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο προπονητής του ΠΑΣ συμπλήρωσε: «Ήταν μια δύσκολη αποστολή για μας. Καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αυτό αποδείχθηκε και στο γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα που επιτίθεται πάρα πολύ. Παρότι η ενδεκάδα του Άρη ήταν διαφορετική κατά τα 9/11, έδειξε ότι έχει βάθος και ποιότητα και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν πιο απειλητικός, μας απείλησε, μας δυσκόλεψε και μετά την αποβολή και την αλλαγή της τακτικής που κάναμε, ελέγξαμε καλύτερα το παιχνίδι. Η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες, έδειξαν χαρακτήρα και πήραμε μια σπουδαία πρόκριση».

Αναφέρθηκε εκ νέου στον Άρη, λέγοντας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή θέλουμε το καλό του, ομάδες σαν τον Άρη θα πρέπει να είναι στη Σούπερλιγκα και να πρωταγωνιστεί και του εύχομαι να το καταφέρει».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του: «Θέλουμε τη σωστή νοοτροπία και προσέγγιση του αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος στον συγκεκριμένο τομέα. Κάποια παιδιά θα μπορούσαν να ήταν πιο έτοιμα, συνολικά όμως έδειξαν ότι είναι πολύ χρήσιμοι για την ομάδα».

Για τον περιορισμένο αριθμό ευκαιριών που δημιουργεί η ομάδα του: «Δεν είναι σωστή η τοποθέτηση. Με τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη, κάναμε τουλάχιστον έξι κλασικές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα. Πόσες κλασικές ευκαιρίες πρέπει να κάνει μια ομάδα για να θεωρηθεί επιθετική; Γενικά στο Πρωτάθλημα, οι ευκαιρίες είναι μετρημένες σε όλα τα παιχνίδια».