08/12/2017 - 15:30

Η ΑΕΚ έτοιμη για μεγαλύτερο άλμα

Γράφει ο : 

Ο Νίκος Κατσαρός καταγράφει τις προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες η ΑΕΚ θα δώσει συνέχεια στις μέχρι τώρα επιτυχίες της.

Ο πρώτος μεγάλος από τους τρεις στόχους της ΑΕΚ για την εφετινή χρονιά επιτεύχθηκε. Η ομάδα σφράγισε την επιστροφή της στην Ευρώπη με μια πρόκριση-υπέρβαση, στους «32» του Europa League, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται. Βελτίωση δηλαδή της θέσης της στην κατάταξη της UEFA και ενίσχυση του ταμείου της με ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό.

Οι δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και η διατήρηση του αήττητου, σε μια πορεία που ξεκίνησε από την πρόκριση επί της Μπριζ, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Χιμένεθ και της άψογης συνεργασίας του με τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση.

Η ΑΕΚ ανεξάρτητα από το πόσο ωραίο ποδόσφαιρο παίζει, είναι μια ομάδα με καθαρό αγωνιστικό προφίλ, στην οποία βλέπει κανείς οργάνωση, πειθαρχία, πάθος και αυτοπεποίθηση.

Από αυτά τα δυο τελευταία στοιχεία, έχουν προκύψει άλλωστε ορισμένες επικές ανατροπές, στις οποίες οφείλονται τόσο η πρώτη θέση που έχει αυτή την στιγμή στην βαθμολογία του πρωταθλήματος όσο και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει τη σωστή βάση για να προχωρήσει στους επόμενους στόχους της, την κατάκτηση  των δύο εγχώριων  τίτλων και -αν είναι δυνατόν- την πρόκριση στους «16» του Europa League, που βέβαια εξαρτάται από το αν θα σταθεί τυχερή στην κλήρωση της Δευτέρας (11/12, 14:00).

Το αν θα τους πετύχει, θα εξαρτηθεί από το αν θα ευστοχήσει στην -απαραίτητη-ενίσχυση της, με παίκτες που θα καλύψουν τις ελλείψεις της. Τα χρήματα και ο ενθουσιασμός υπάρχουν. Μένει να αξιοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά.