03/01/2018 - 19:58

Μασούντ και Μοράν: γρίφος για τον Χιμένεθ

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει για τη νέα δύσκολη αποστολή του Μανόλο Χιμένεθ να ενσωματώσει στην ΑΕΚ τους Σοτζέι Μασούντ και Ερίκ Μοράν, ώστε η ομάδα να ωφεληθεί άμεσα από την παρουσία τους.

Με τον τραυματισμό και του Σιμόες, η ΑΕΚ έπαιξε στα τελευταία της παιχνίδια χωρίς ολόκληρη τη "ραχοκοκαλιά" της, αφού εκτός μάχης βρίσκονται και οι Γιόχανσον και Μάνταλος. Παρόλα αυτά, οι σοβαρές αυτές ελλείψεις ούτε φάνηκαν ούτε στοίχισαν στην ομάδα, κάτι που κανείς στοιχειωδώς σχετικός με το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Κι όμως ο Χιμένεθ, με τους συνδυασμούς παικτών που επινόησε, όπως π.χ. τη χρησιμοποίηση των Κονέ και Μπακασέτα, αλλά και την αναπροσαρμογή του συστήματος, κατάφερε να παρουσιάσει μία ομάδα με απόλυτη συνοχή και εξαιρετική οργάνωση.

Η απόκτηση των Μασούντ και Μοράν βέβαια ήταν επιβεβλημένη, όχι τόσο ως αντικατάσταση των τραυματισμένων, αλλά περισσότερο ως συμπλήρωση του ρόστερ. Και οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές, δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά των απόντων, Μάνταλου και Γιόχανσον, γι' αυτό ο Χιμένεθ καλείται τώρα να βρει τρόπο για το πως θα ωφεληθεί η ομάδα από την παρουσία τους.

Από τη στιγμή βέβαια που τους επέλεξε, είναι λογικό να έχει ήδη σκεφτεί πως θα τους χρησιμοποιήσει και με αυτήν την έννοια είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε τη "νέα" ΑΕΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Το θετικό όμως είναι ότι οι δύο αυτοί παίκτες αποκτήθηκαν νωρίς και επιπλέον είναι απόλυτα έτοιμοι να μπουν σε δράση, οπότε η ΑΕΚ θα μπορέσει να τους αξιοποίησει αμέσα.

  • Επιμέλεια: Νίκος Κατσαρός