28/02/2018 - 13:35

Δίκη Koriopolis: Ένοχοι Μπέος, Κομπότης, Μπάκος και Μποροβήλος!

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Koriopolis μεταξύ άλλων οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Δημήτρης Μπάκος, Γιώργος Μποροβήλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός! Αθώος ο Μιχάλης Κουντούρης.

Τις αποφάσεις της για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που απασχολεί από το 2011 το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011) και Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11), καθώς επίσης και για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση. 

Παράλληλα, ένοχος κρίθηκε ο πρώην πλέον μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Από εκεί και πέρα, σοβαρό θέμα προκύπτει στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο εκ των μεγαλομετόχων, Δημήτρης Μπάκος, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, κρίθηκαν ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου. 

Κατά τα λοιπά, κρίθηκε ένοχος ο τέως πρόεδρος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακογιάννης είχε κατηγορίες για τους αγώνες Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός. 

Ένοχοι, επίσης, κρίθηκαν οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, Κώστας Μενδρινός (Απόλλωνας Σμύρνης) και Αβραάμ Παπαδόπουλος (Μπρισμπέιν Ρόαρ) με την ίδια κατηγορία περί συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, αλλά και εν ενεργεία προπονητής, Νίκος Παντέλης (Διαγόρας Ρόδου) με τις κατηγορίες της δωροδοκίας-δωροληψίας στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός και της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Ο Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και ο Μιχάλης Νικολόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Αντιθέτως, αθώοι κρίθηκαν μεταξύ άλλων οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης, Νίκος Πηρούνιας, αλλά και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας).