04/04/2018 - 15:07

Το άξιζε γιατί ήταν καλύτερη σε όλα

Ο Νίκος Κατσαρός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ άξιζε το φετινό πρωτάθλημα περισσότερο από τους ανταγωνιστές της και εγκωμιάζει τον τρόπο με τον οποίο η Κιτρινόμαυρη διοίκηση οδήγησε την ομάδα στην κορυφή.

Από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν κρίθηκε ο τίτλος του πρωταθλητή άρχισαν οι συζητήσεις αν η ΑΕΚ αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα. Ο αείμνηστος Ολλανδός προπονητής, Φράντισεκ Φάντροκ, που είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στους "4" του Κυπέλλου UEFA το 1977-78 και είχε δημιουργήσει κατά πολλούς την καλύτερη ΑΕΚ όλων των εποχών μου είχε πει κάποτε: "Άξια πρωταθλήτρια είναι αυτή που διαθέτει την καλύτερη ομάδα, τους καλύτερους οπαδούς και την καλύτερη διοίκηση". Ως προς την καλύτερη ομάδα έχουν ήδη γραφτεί και ειπωθεί πολλά, αλλά νομίζω ότι για την ΑΕΚ μιλάνε και οι αριθμοί. Η συμπεριφορά των οπαδών της πάλι και η στήριξή τους προς την ομάδα ήταν αναμφισβήτητα άψογη, αφού δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα.

Θα σταθώ όμως λίγο στη διοίκηση της ΠΑΕ και στον τρόπο που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή. Στο επικοινωνιακό κομμάτι παίρνει άριστα. Απέφυγε τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και στις απαντήσεις στα όσα τις καταλόγιζαν οι αντίπαλοί της, που πολλές φορές ήταν αστήρικτα έως και προκλητικά. Κράτησε ήπιους τόνους, αλλά συγχρόνως υπερασπίστηκε σταθερά και με ακλόνητα επιχειρήματα τις θέσεις της. Κανείς δεν μπορεί να της καταλογίσει την όξυνση του κλίματος, όταν από τις άλλες πλευρές είχαμε συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις. Παράλληλα το ποδοσφαιρικό τμήμα, χάρη στον Δημητριάδη, τον Λυμπερόπουλο, τον Χιμένεθ, το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο λειτούργησε άψογα.

Το τι συνέβη αντίστοιχα στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό είναι γνωστό. Ο κύριος Μαρινάκης πλήρωσε την επιλογή του να προσλάβει τον Χάσι για να εξασφαλίσει τα χρήματα του Champions League, αδιαφορώντας αν ήταν ικανός να του φτιάξει και ομάδα. Οι επιθέσεις του στους παίκτες, τη διαιτησία και την κυβέρνηση είναι για τα μάτια των οπαδών. Ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα του... DNA του, που τον θέλει να χύνει πάντα την κανάτα με το γάλα. Όσο για τον Παναθηναϊκό, δεν μπήκε ποτέ στο πρωτάθλημα μετά την ξαφνική εγκατάλειψή του από τον Αλαφούζο που άφησε πίσω του καμμένη γη. Υπάρχει λοιπόν κανείς που να αμφισβητεί ότι η ΑΕΚ είναι άξια πρωταθλήτρια;

  • Επιμέλεια: Νίκος Κατσαρός