11/04/2018 - 18:30

Πρόστιμο στον πρόεδρο της Ρόμα για την βουτιά στην Fontana dei Leoni

Η ιστορική πρόκριση της Ρόμα στους «4» του Champions League πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πρόεδρο της ομάδας, Τζέιμς Παλότα, ο οποίος έκανε βουτιά στο σιντριβάνι των Λεόντων της «Piazza del Popolo» γνωρίζοντας φυσικά την αποθέωση από τους «τιφόζι».

Ο Παλότα όμως καταγγέλθηκε στις αρμόδιες αρχές, με σχετικό αίτημα να αυξηθεί η ποινή που προβλέπεται από τα δημοτικά διατάγματα για εκείνους που θέλουν να βουτούν στα ιστορικά σιντριβάνια της πόλης.

Όπως αναφέρεται, αυτή «ήταν μια απερίσκεπτη πράξη, ένα κακό παράδειγμα για εκατομμύρια νέους που παρακολουθούν το ποδόσφαιρο και την Ρόμα και που πρέπει να εκπαιδεύονται για να σέβονται τη δημόσια κληρονομιά και την ιστορική κληρονομιά».

AdTech AdΟι αρμόδιες αρχές απαιτούν πρόστιμο 500 ευρώ για όσους μπαίνουν στα ιστορικά σιντριβάνια της Ρώμης και τα τελευταία χρόνια έχουν τιμωρηθεί εκατοντάδες τουρίστες που το επιχείρησαν.

Πάντως ο Τζέιμς Παλότα, επικοινώνησε ήδη με την δήμαρχο της Ρώμης Βιρτζινία Ράτζι, ζητώντας συγνώμη και τονίζοντας ότι θα καταβάλει το πρόστιμο.