11/05/2018 - 13:08

Ο Μπορμπαλάν κρεμάει τη σφυρίχτρα του και κυκλοφορεί το βιβλίο του

Στις 30 Μαΐου, ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν γίνεται 45 ετών και, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αυτή είναι η τελευταία σεζόν του στη διαιτησία.

Αυτό σημαίνει πως ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, θα είναι από τα τελευταία παιχνίδια στη διαιτητική καριέρα του Ισπανού, αφού, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, τρεις μέρες μετά τα γενέθλιά του θα κρεμάσει τη σφυρίχτρα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες μετά το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στις 15 Μαΐου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου για τον Μπορμπαλάν με τίτλο "Μπαμπά θέλω να γίνω διαιτητής". Στον πρόλογο γράφουν ο Αντρές Ινιέστα και ο Ραούλ Γκονζάλες και τον επίλογο ο Χόρχε Βαλντάνο. Στο βιβλίο του ο διαιτητής από την Αλμερία αναφέρεται στο μεγάλο του όνειρο που έγινε πραγματικότητα και συμπεριλαμβάνει περισσότερες από 100 φωτογραφίες. Η βιογραφία του Μπορμπαλάν είναι γραμμένη από τον Σάλβα Ρ. Μόγια και έχει αναφορές για τα χρόνια της διαιτησίας του Ισπανού διαιτητή και συμμετέχουν πολλά αστέρια της μπάλας. Τα έσοδα θα δοθούν στο Ίδρυμα Aladina, κατόπιν αιτήματος του Μπορμπαλάν, για σκοπούς του «Ερυθρού Σταυρού».