25/10/2018 - 16:27

Τσιτσιπάς: Να μην καβαλήσω το καλάμι, αλλιώς κινδυνεύω να χάσω τα πάντα

Πριν από λίγες μέρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-0 σετ τον Γκουλμπίς και κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του, υπογραμμίζοντας πως δεν σκοπεύει να καβαλήσει το καλάμι.

Μιλώντας, την Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στο μότο του, λέγοντας πως "είναι ο τρόπος που προσπαθώ να σκέφτομαι. Μην περιμένεις την ευκαιρία, δημιούργησε την".

Όσο για το πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί την Ελλάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε: "Είμαι περήφανος που είμαι πρέσβης της χώρας μου και έχω την ελληνική σημαία δίπλα στο όνομα μου κάθε φορά που αγωνίζομαι σε όλο τον κόσμο".

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε και για το μέλλον του και για το τι δεν θέλει να αλλάξει: "Ένα πράγμα το οποίο πρέπει πάντα κρατήσω σε σταθερά επίπεδα είναι η ταπεινοφροσύνη και να μην αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου. Να μην καβαλήσω το καλάμι. Ξέρω ότι εάν αρχίσω να το σκέφτομαι έτσι υπάρχει κίνδυνος να τα χάσω όλα".

Για τους γονείς του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε: "Η μητέρα μου έχει την εμπειρία του αθλητισμού σε υψηλό επίπεδο, αφού και η ίδια έπαιζε σε υψηλό επίπεδο τένις. Ο πατέρας μου είναι ένας καλός προπονητής. Έχει σπουδάσει τένις στο πανεπιστήμιο. Είμαι τυχερός που τον έχω δίπλα μου σε όλα τα τουρνουά που παίζω".

Για τους στόχους του στα κορτ, ο Τσιτσιπάς είπε πως "ελπίζω να πάνε όλα καλά, να παίξω καλό τένις και να μπορώ να κερδίσω κι άλλους τίτλους και να είμαι σε αυτή την ελίτ μέχρι το τέλος του χρόνου".

Κλείνοντας, ο Τσιτσιπάς έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες: "Να δουλεύουν σκληρά, να είναι ταπεινοί και βάζουν στόχου κάθε μέρα στη ζωή τους. Να γίνουν η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους".