11/08/2017 - 12:45

Γκουλίεφ: «Δεν ήταν σοκ η νίκη μου, τώρα όλοι θα με κοιτάζουν»

Μεταξύ των οκτώ σπρίντερ που βρέθηκαν  στην αφετηρία του τελικού των 200 μέτρων, αλλά και τους 56.000  φιλάθλους που παρακολουθούσαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου, μόνο ένας άνθρωπος πιθανώς πίστευε ότι ο Ράμιλ Γκουλίεφ θα ήταν ο νικητής. Και αυτός ήταν ο ίδιος ο Τούρκος που γεννήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.

Η πίστη του αποδείχθηκε απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς μετά από 20,09 δευτερόλεπτα πέρασε πρώτος τη για να πάρει το χρυσό μετάλλιο που ήταν ιδιοκτησία του Γιουσέιν Μπολτ από το 2009. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πραγματικό σοκ, αλλά ο Γκουλίεφ, ο οποίος έγινε Τούρκος πολίτης το 2011 και εκπροσωπεί τη νέα χώρα του από το 2013, είχε διαφορετική άποψη.

Αυτό δεν είναι σοκ. Έκανα το καλύτερό αυτήν την διοργάνωση και έκανα τον καλύτερό μου αγώνα στην κατάλληλη στιγμή. Ανταγωνίστηκα με μερικούς από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο, οπότε δεν με ενοχλεί η προσοχή σε αυτούς. Ίσως στον επόμενο αγώνα όλοι θα με κοιτάξουν εμένα αντί εκείνους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γκουλίεφ είχε τα χαμένα χρόνια που «πολεμούσε» με τους αξιωματούχους του αθλήματος για να του επιτρέψουν να τρέξει για την Τουρκία, μία διαμάχη που τον έβγαλε από την σκηνή.

«Όταν τελείωσε η κούρσα, ήξερα ότι ήμουνα μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά δεν ήξερα πού. Είναι ένα όνειρο για μένα και στη συνέχεια είναι  οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ελπίζω ότι αυτό είναι δυνατό».