03/09/2017 - 20:24

Εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Τέλος στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού έβαλε η ομάδα της Πλζεν.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα δεν κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστική μετά το 21-21 του πρώτου αγώνα που της έδινε ελπίδες πρόκρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό αριστερό τους ίντερ, Γρηγόρη Σανίκη που σήκωσε πύρετο πριν την έναρξη αγώνα. Η ομάδα του Πειραιά στάθηκε εκ νέου άτυηχ στο τέλος του ημιχρόνου όταν και έχασε τον βασικό δεξί της ίντερ Αλέξη Αλβανό που αισθάνθηκε ενοχλήσει στο γόνατο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα που έδωσαν οι Τσέχοι. Οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκα να κυνηγάνε το σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ενώ και ο τερματοφύλακας των Τσέχων Φίλιπ Χεράιτ τους είπε «όχι» σε πολλές προσπάθειες που έκαναν από τα άξι μέτρα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας σχολίασε: «Τα αρχικά μας πλάνα, άλλαξαν εντελώς, λόγω της απουσίας του Σανίκη και του τραυματισμού του Αλβανού, που παρότι δεν είναι κάτι σοβαρό δεν διακινδυνέψαμε να τον κρατήσουμε στο παιχνίδι. Το μόνο θετικό είναι ότι δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά. Ήταν δύο πάρα πολύ δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια και θα μας βοηθήσουν στον βασικό μας στόχο για φέτος που είναι οι εγχώριες διοργανώσεις, στις οποίες επικεντρώνουμε πλέον την προσοχή μας».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΠΛΖΕΝ 18-29 (8-17 ημχ.)

ΟΣΦΠ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 1, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης, Στούμπης 1, Κανδύλας 2, Σανίκης, Αλβανός 2, Παπαδιονυσίου 2, Φάμπατς 1, Λιάπης 3, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης 1.

ΠΛΖΕΝ (Μίχαλ Τόναρ): Φορτ, Γιόνας 1, Σάφρανεκ 2, Στόχλ, Ίβαντσεφ 3, Χέραχτ, Ρομ, Γ. Τόναρ 6, Μ. Τόναρ 7, Στέχλικ 2, Πόλοζ 4, Κάτσιν, Σμιντ, Σίντελαρ 2, Σίρα 2, Βίλντ.

Διαιτητές: Ε. Βιτάκου- Α. Βιτάκου (Κόσσοβο), Παρατηρητής: Κόχεν (Ισραήλ)
Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 2/4-2/2