29/10/2017 - 19:24

Κατέκτησε το τουρνουά της Βασιλείας ο Φέντερερ

 

Ένα φανταστικό τελικό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του τένις ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Χουάν Ντελ Πότρο. Ο Ελβετός ήταν τελικά εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος, αφού με 6-7 (5), 6-4, 6-3 πήρε την νίκη στο τουρνουά της Βασιλείας.

Για να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής και να γνωρίσει την αποθέωση από τους συμπατριώτες του, χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Φέντερερ έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ αφού ήταν μπροστά με 5-4 και έφτασε κοντά στο break που θα του έδινε το 1-0. Αντίθετα, ο Ντελ Πότρο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ελβετού και οδήγησε το σετ σε tie break το οποίο και κατέκτησε για να κάνει εκείνος το 1-0!

Από εκεί και πέρα και με την ψυχολογία στα ύψη ο Ντελ Πότρο τα έδωσε όλα, πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε τον Φέντερερ, όμως ο Ελβετός έδωσε τις κατάλληλες "απαντήσεις" στον αντίπαλό του. Με φανταστικές αντιδράσεις κάθε φορά που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα σετ με 6-4 και 6-3 για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτός ήταν ο έβδομος τίτλος του Φέντερερ μέσα στο 2017 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ συνολικά έφτασε τους 95! Επιπρόσθετα, έγινε ο δεύτερος αθλητής σε κατακτήσεις τίτλων πίσω μόνο από τον Τζίμι Κόνορς που έχει 109!