18/11/2017 - 15:32

«Έφυγε» ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου (pics & vids)

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. 

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία της άρσης βαρών νοσηλευόταν με ηπατική ανεπάρκεια από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ υπεβλήθη επιτυχώς σε μεταμόσχευση στις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο θρυλικός αρσιβαρίστας  παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και στις 11 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο. Μετά από ολιγοήμερη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ο οργανισμός του όμως δεν άντεξε και απεβίωσε σήμερα. 

Ο επονομαζόμενος και «Ηρακλής τσέπης», καθώς το ύψος του ήταν μόλις 1,47μ. και το βάρος του μετά βίας ξεπερνούσε τα 62 κιλά, γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1967 στη Βουλγαρία με το όνομα Ναΐμ Σουλεϊμάνοφ.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις 10 ετών. Στα 15 του κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βραζιλίας στα 52 κιλά και  έναν χρόνο αργότερα κατέκτησε και πάλι τον παγκόσμιο τίτλο, με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ.

Το 1984, το 1985 και το 1986 ανακηρύχθηκε ως ο αρσιβαρίστας της χρονιάς, ενώ κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1988, 1992 και του 1996.

Πρόκειται για τον μοναδικό αρσιβαρίστας, που έχει σηκώσεις τρεις φορές το βάρος του, ενώ έχει γίνει πρωτοσελίδο και στο περιοδικό «Time».

Στην ιστορία έχουν μείνει οι μονομαχίες του και με τον Έλληνα αρσιβαρίστα, Βαλέριο Λεωνίδη. 

Δείτε σε βίντεο με τον θρυλικό αθλητή της άρσης βαρών:

Δείτε ορισμένες αναρτήσεις στα social media για τον θάνατο του Σουλεϊμάνογλου: