20/11/2017 - 23:29

Τόνι Ναδάλ: «Ευχαριστώ Ράφα»

Τέλος εποχής, καθώς ο Τόνι Ναδάλ μετά από 27 χρόνια και 75 τίτλους με τον ανιψιό του Ράφα ρίχνει την αυλαία. Ο Ισπανός προπονητής μέσα από ένα συναισθηματικό γράμμα αποκαλύπτει όσα του τα συναισθήματα για τον κάτοχο 16 major τον οποίο ευγνωμονεί για όλα όσα έζησε μαζί του.

Ο Τόνι Ναδάλ ανέφερε με μεγάλη συγκίνηση: «Το Masters της προηγούμενης εβδομάδας ήταν το τελευταίο μου ως προπονητής του ανιψιού μου, Ραφαέλ. Ολοκληρώθηκε ένα χαρούμενο κεφάλαιο 27 χρόνων που ξεκίνησε την μέρα που ο γιος του αδερφού μου Σεμπαστιάν μπήκε στο γήπεδο του τένις, όντας μόλις τριών ετών. Σήμερα τον αφήνω αλλά το μονοπάτι μου δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το τένις γιατί ο ενθουσιασμός μου και η αγάπη μου για το σπορ παραμένουν ανέγγιχτα.

Από την αρχή της τενιστικής καριέρας του ανιψιού μου, προσπάθησα να αναπτύξω έναν δυνατό και αποφασιστικό χαρακτήρα που θα του επέτρεπε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του τένις αλλά και της ζωής γενικότερα, που πάντα πιστεύω ότι έχουν κοινές συνισταμένες.

Ήμουν περισσότερο ενοχλητικός από ευγενικός και περισσότερο απαιτητικός από το να δίνω κολακείες. Του έδωσα περισσότερα σημεία για να δυσανασχετεί παρά να είναι ευχαριστημένος και πάντα του έδινα ευθύνες.

 

Είμαι ευγνώμων και πρέπει να ευχαριστήσω περισσότερο από τον καθένας τον υπεύθυνο για την τύχη μου, τον ανιψιό μου τον Ράφα. Η σχέση μου μαζί του ήταν πάρα πολύ εύκολη σε σχέση με τον κόσμο μας. Χάρη στην εκπαίδευσή τους, τον σεβασμό και το πάθος τους εύκολο να ξεδιπλώσω την αντίληψή μου για τον επαγγελματισμό. Χάρη σε αυτόν έζησα εμπειρίες και εκπλήρωσα όλα μου τα όνειρα σαν προπονητής. Ταξίδεψα δίπλα του δε απίστευτα μέρη και συναντήθηκα με ανθρώπους από πολλούς τομείς, Σήμερα με τιμούν και με αγαπούν λόγω εκείνου. που με έχει «μεγαλώσει» περισσότερο από όσο θα άξιζα».