05/12/2017 - 16:13

Κοζομπόλη: «Η κυβέρνηση θέλει να πάρει πίσω τα προνόμια μας»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, μίλησε για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα προνόμια τους, τα οποία θέλει να πάρει πίσω η κυβέρνηση.

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει αναδρομικά το νόμο και να πάρει πίσω τα προνόμια που έχουν δοθεί σε εκείνους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη επισήμανε ότι δεν γίνεται αναδρομικά να παρθούν πίσω τα προνόμια που είχαν οι αθλητές, τα οποία όχι μόνο δικαιούνταν, αλλά έχτισαν τις ζωές τους πάνω σε αυτά, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που τους απασχολεί.

Αναλυτικά όσα είπε στο «ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6»:

«Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα που μας ήρθε από το πουθενά. Οι άδειες πρακτορείων ΠΡΟΠΟ ήταν για μας η επιβράβευση και η αναγνώριση των κόπων μας, όπως και η θέση στο δημόσιο και τώρα θέλουν να μας πάρουν πίσω όσα μας είχαν δώσει. Ο καθένας από μας έχει φτιάξει τη ζωή του με βάση όσων μας δόθηκαν και ξαφνικά έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα. Αμέσως προσφύγαμε για αυτό το θέμα στους αρμόδιους φορείς, κάναμε αίτηση αναστολής την οποία κερδίσαμε και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να έχει επανέλθει το θέμα. Δεν έχουμε βρει κανέναν από την κυβέρνηση να το συζητήσουμε. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την κ. Γεροβασίλη αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Όλοι μας λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα και δηλώνουν άγνοια. Η απόφαση είναι αναδρομική, από το 2011 ενεργοποιούν το 2017 μια απόφαση για το προνόμια μας, όπως οι άδειες και οι θέσεις στο δημόσιο που μας έχουν εκχωρηθεί. Είναι μαζί μας ευτυχώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος, αλλά και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά θα πρέπει να λυθεί το θέμα από το γραφείο της κ. Γεροβασίλη. Στις 14 Δεκεμβρίου είναι το σχετικό δικαστήριο και θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Το θέμα δεν αφορά μόνο τους Ολυμπιονίκες, αλλά και τους Παραολυμπιονίκες. Είναι ευχής έργον να λυθεί το θέμα πριν τα δικαστήρια».