26/01/2018 - 12:30

Στίβος: Καλές εμφανίσεις από Καραλή και Τεντόγλου στην Οστράβα

Τρεις Έλληνες άλτες συμμετείχαν στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου της Οστράβα και κατάφεραν να διακριθούν, έχοντας καλή παρουσία στα αγωνίσματά τους, στα οποία κατέκτησαν τη νίκη. 

Ο λόγος για τους Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ και Λίλη Αλεξούλη στο μήκος. Οι δύο πρώτοι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και έδειξαν για μία ακόμη φορά πως ανήκουν στη νέα καλή γενιά του ελληνικού στίβου.

Ο Τεντόγλου πήρε τη νίκη στο μήκος με 7.93μ, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, μιας και βελτίωσε το 7.89μ που σημείωσε στον Άγιο Κοσμά. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος έγινε ο ένατος Έλληνας όλων των εποχών στον κλειστό, στην προσπάθειά του να κυνηγήσει μια επίδοση αρκετά πάνω από τα 8.00μ, είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια. 

Ο Τεντόγλου πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης και έγινε ο όγδοος καλύτερος άλτης φέτος στον κόσμο. Ο επόμενος αγώνας του θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Δεύτερος με 7.88μ ΉΡΘΕ ο Ράντεκ Γιούσκα και τρίτος ο Ανταμ ΜακΜούλεν με 7.77 μέτρα.

Όσον αφορά τον  Καραλή, επικράτησε στο επί κοντώ με 5.62 μ. (ρεκόρ διοργάνωσης) και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει χωρίς επιτυχία στα 5.78μ, προκειμένου να πιάσει το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. 

Ο 18χρονος άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5.32μ και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5.52μ και 5.62 μέτρα. Ο νεαρός μαζί με την Σβαμπίκοβα ήταν νικητές και στο μικτός ομαδικό του αγωνίσματος. Δεύτερος στους άνδρες ήταν Μένο Βλομ με 5.52μ και τρίτος ο Μίχαλ Μπάλνερ με 5.32 μέτρα.

Η Λίλη Αλεξούλη, τέλος, ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 6.15μ, επίδοση που της έδωσε την πρώτη θέση. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη άλματα στα 6.04μ, 5.96μ και τρεις άκυρες προσπάθειες.