23/06/2018 - 13:12

Κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη η Στεφανίδη στο 6ο Protergia Athens Street Pole Vault

Μοναδική ήταν η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα, στο 6ο Protergia Athens Street Pole Vault. Εκατοντάδες φίλοι του στίβου βρέθηκαν στην πλατεία και απόλαυσαν έναν από τους καλούτερους αγώνες φέτος στον κόσμο, στο άλμα επί κοντώ Γυναικών.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν για μία ακόμη φορά πρωταγωνίστρια, αφού κράτησε την υπόσχεσή της και δοκίμασε σε ύψη πανελληνίου ρεκόρ. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο αναδείχθηκε νικήτρια με 4,80 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ για την ίδια και κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη.

Παράλληλα έδειξε πως ξεπέρασε τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στην αρχή της σεζόν και δεν της επέτρεψαν να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε. Η Στεφανίδη στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,92 μ., προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, ύψος στο οποίο είχε πολύ καλή δεύτερη προσπάθεια.

Η Γιάρλισλεϊ Σίλβα, από την πλευρά της, «αναζωογονήθηκε» στην Αθήνα, αφού μετά το 4,50 μ. στη Φιλοθέη ξεπέρασε τα 4,73 μ. στο Σύνταγμα και πέτυχε νέο φετινό ρεκόρ σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της τους τελευταίους μήνες, μετά τα προβλήματα του 2017.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα, αφού έχασε στις λεπτομέρειες το 4,73 μ. και την ευκαιρία να βελτιώσει τη φετινή επίδοσή της. Η Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 4,66 μ. και έδειξε για μία ακόμη φορά πως επέστρεψε με υψηλές προσδοκίες. Στην τρίτη θέση μαζί με την Ελληνίδα ολοκλήρωσε και η Χόλι Μπράντσοου με το ίδιο ύψος.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε η Ελένη Πόλακ, που πέρασε πάνω από τα 4,46 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Το ατομικό ρεκόρ της βελτίωσε η Μυρτώ Κασσωτάκη, που ξεπέρασε τα 4,00 μ., που ήταν το αρχικό ύψος του αγώνα. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,20 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να υπερβεί στο μέλλον.