ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τελικά ισχύουν καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε επανάληψη εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.  
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι η υποψηφιότητα «Paris 2024» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ο ισχυρότερος υπερασπιστής των αξιών των Αγώνων, της ανοχής και του σεβασμού προς το περιβάλλον, αρχές που, όπως τόνισε αμφισβητούνται από άλλους. 
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε «υπερηφάνεια, ταπεινοφροσύνη και αποφασιστικότητα» και ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Ερικ Γκαρτσέτι μίλησε για το περήφανο Ολυμπιακό παρελθόν της πόλης του, καθώς οι δύο αντίπαλοι για την φιλοξενία των Αγώνων του 2024, συναντήθηκαν χθες με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας  Μαχ.
Η κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κοϊκε, θα πιέσει για νόμο που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να απαλλάξει την ιαπωνική πρωτεύουσα από το σύννεφο  καπνού πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ψήφισμα εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή μετά την αναγγελία θανάτου του πρώην προέδρου της, Μίνωα Κυριακού,ο οποίος έχει τιμηθεί από την ΔΟΕ με την διάκριση «Olympic Order».
Την Δευτέρα 3 Ιουλίου θα ολοκληρωθούν οι δράσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας. 
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πήρε θέση για την απαγόρευση εισόδου των νεαρών Κινέζων που φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.
Οι Γάλλοι στηρίζουν την προσπάθεια του Παρισιού να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακοών αγώνων του 2024.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της Ελληνικής Αποστολής στους 23ου Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΣΕΦ «Μελίνα Μερκούρη».  
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, θα δεχθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, για να στηρίξει την προσπάθεια του Λος Αντζελες να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024.
Κορυφαίο στέλεχος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ χαιρέτισε την προοπτική  να γίνουν γνωστές ταυτόχρονα οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν στους Αγώνες του 2024 και 2028, γεγονός που θα εγγυηθεί, το Λος Άντζελες ως έναν από τους οικοδεσπότες. 
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 14:45

Το διπλό μικτό στο Τόκιο 2020

Σε μία σημαντική απόφαση για τους φίλους του πινγκ πονγκ, προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που συνεδρίασε στη Λωζάνη, καθώς ανακοινώθηκε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και το διπλό μικτό.
Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να συμπεριλάβει το «3Χ3» στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του μπάσκετ στους Αγώνες του 2020. 
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 16:16

Στα Σκόπια ο Σπύρος Καπράλος

Αντιπροσωπεία τς ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο μετέβη στα Σκόπια για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που ολοκληρώνεται την Κυριακή.  
Γάλλος έμπορος όπλων ισχυρίζεται σε κατάθεσή του ότι η εταιρεία του έχασε το έργο του συστήματος ασφαλείας των Αγώνων της Αθήνας, επειδή άλλη εταιρεία χρημάτισε μεταξύ άλλων και τον τότε πρωθυπουργό.