18/10/2018 - 17:28

Σε σπείρα που λήστευε αλλοδαπούς ανήκε ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση

Μέλος συμμορίας αστυνομικών που έκλεβε αλλοδαπούς φέρεται να ήταν ο αστυνομικός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μετανάστες.

Η επίθεση κατά του 34χρονου αστυνομικού στην Νίκαια αποκαλύπτει μια πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ, όπου ομάδα τεσσάρων ατόμων – με συμμετοχή αστυνομιών –την τελευταία διετία προχώρησε σε οκτώ ληστρικές επιδρομές σε βάρος Πακιστανών εμπόρων λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με το «Βήμα», ήδη ο φάκελος της υπόθεσης αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως κατήγγειλε ο 34χρονος αστυνομικός αρχικά, έπεσε θύμα ομηρίας και βασανισμού από τους Πακιστανούς ενοίκους όταν προσπάθησε να τους συλλάβει για τις παράνομες δραστηριότητές τους παρόλο που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Όμως, από την έρευνα που προέκυψε -με βάση και καταθέσεις περιοίκων- φέρεται να αναδείχθηκαν στοιχεία ότι ο 34χρονος αστυνομικός που υπηρετεί ως οδηγός στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ μαζί με τρία ακόμη άτομα (όλοι φορούσαν κουκούλες κλπ.) εφόρμησαν στην κατοικία των Πακιστανών κι, αφού τους έδεσαν με πλαστικά δεματικά και τους φίμωσαν, τους άρπαξαν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που βρίσκονταν σε αυτό.

Μάλιστα, στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει κατάθεση περιοίκου που άκουσε τους ληστές των Πακιστανών να αναρωτιούνται «αν πήραν όλα τα πράγματα ή αν άφησαν κάτι πίσω τους».

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο 34χρονος αστυνομικός γύρισε πιθανόν πίσω για να ολοκληρώσει το έργο των ληστών, όπου φαίνεται δέχθηκε επίθεση από τους αλλοδαπούς που πιθανολογείται ότι είχαν λυθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί οκτώ παρόμοιες επιδρομές σε Νίκαια και Κερατσίνι για ληστεία αλλοδαπών που ασχολούνται με λαθρεμπόριο τσιγάρων!

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση ερευνούν για την ταυτότητα των τριών συνεργών του αστυνομικού και θεωρούν πιθανόν ορισμένοι εξ αυτών να ήταν επίσης αστυνομικοί.