05/11/2018 - 19:48

Το ελληνικό δημόσιο θα δώσει και φέτος 1,24 εκατ. ευρώ στις μονές του Αγίου Όρους

Γράφει ο : 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το ποσό του 1,24 εκατ. ευρώ θα δώσει και φέτος το ελληνικό δημόσιο από τον κρατικό προϋπολογισμό στις 22 μονές του Αγίου Όρους.

Το ποσό του 1,24 εκατ. ευρώ θα δώσει και φέτος το ελληνικό δημόσιο από τον κρατικό προϋπολογισμό στις 22 μονές του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προβλέπεται η επιχορήγηση των 22 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους µε το συνολικό ποσό των 1,24 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως και εφέτος η οικονομική χορηγία των Μονών του Αγίου Όρους από τον κρατικό προϋπολογισμό παρέμεινε αμετάβλητη (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά).

Σημειώνεται ότι με το νόμο 1166/1981 προβλέπεται η ετήσια οικονομική επιχορήγηση προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους προς ενίσχυση της μακραίωνης, θρησκευτικής, πνευματικής και πολιτιστικής τους αποστολής.

Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται σε ετήσια βάση με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εξωτερικών. Η δε εισήγηση προκύπτει μετά από πρόταση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους.

Τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση λαμβάνει η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, η οποία παίρνει 144.000 ευρώ, ενώ την μικρότερη η Σκήτη Τιμίου Προδρόμου που φτάνει σχεδόν τις 9.000.

Αναλυτικά:

Διαβάστηκε 337 φορές