08/05/2017 - 19:59

Συνεχίζεται το εικονικό ταξίδι του Fiat 500, αυτή την φορά στο Παρίσι

Συνεχίζεται το συναρπαστικό εικονικό ταξίδι του Fiat 500. Μετά το γραφείο του Dante Giacosa στο Τορίνο και το Piccadilly Circus στο Λονδίνο, το τρίτο επεισόδιο εκτυλίσσεται μέσω του site της Fiat σε ένα νεανικό διαμέρισμα, στο κοσμοπολίτικο και μαγευτικό Παρίσι στα τέλη του '70 με αρχές του '80.

Την εποχή της λεγόμενης "μικρής" επανάστασης. Την περίοδο που η μεγάλη πρόκληση για την τεχνολογία ήταν η κατασκευή μικρών, φορητών συσκευών που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ίσως εδώ έγκειται και η επιτυχία του "μικρού-μεγάλου Fiat 500" που είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στο κοινό του Παρισιού, παρόλο που η παραγωγή του είχε διακοπεί.

Οι Παριζιάνοι αγαπούν το 500 αφού είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη φιλία, τα συναρπαστικά ταξίδια και τους πρώτους έρωτες. Η κεντρική σελίδα του ?500 Forver Young? αναπαράγει ένα παριζιάνικο διαμέρισμα με υπέροχη θέα από τα «παράθυρα» που βλέπουν τον πύργο του Άιφελ και το μουσείο του Λούβρου και είναι διακοσμημένο με έπιπλα εποχής. Πάνω σε ένα τραπέζι παρατηρεί κανείς διάφορα αντικείμενα εκείνης της εποχής, όπως ένα Walkman με ακουστικά, μια φορητή κονσόλα Nintendo Gameboy, ένα ρολόι Swatch, ένα ζευγάρι γυαλιά Persol και φυσικά το κλειδί ενός 500.

Με ένα κλικ σε κάθε ένα από τα αντικείμενα που εμφανίζονται στο διαμέρισμα, οι επισκέπτες στην σελίδα μπορούν να κάνουν ένα σύντομο και ευχάριστο ταξίδι στον χρόνο και να θυμηθούν σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα της εποχής. Ταυτόχρονα, μπορούν να μάθουν διάφορες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το διαχρονικό Fiat 500 από το παρελθόν και το παρόν.

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)