17/07/2017 - 19:18

"Οχι" στην αποφυλάκιση της Ηριάννας είπε το Εφετείο

Το πιο σκληρό της πρόσωπο έδειξε η Δικαιοσύνη: Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε κατά πλειοψηφία  3 προς  2 ψήφων την αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Αρνητική ήταν και η εισαγγελική πρόταση.  
 
Οι δύο δικαστές που μειοψήφισαν  είχαν την γνώμη  ότι  θα έπρεπε η Ηριάννα να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.
 
Στο άκουσμα της απόφασης, οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν το δικαστήριο αντιδρώντας με φωνές και πετάγοντας μπουκάλια. 
 
"Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε  έξω και δυο παιδιά να μείνουν μέσα! " φώναζαν .
 
Την ίδια τύχη με αυτής της Ηριάννας επιφύλαξε το δικαστήριο και για τον 33χρονο Περικλή, ο οποίος επίσης καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ίδια υπόθεση που αφορά στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Παρά το γεγονός ότι η δική του αίτηση αναστολής είχε ως βασικό στοιχείο μιά αυτοάνοση νόσος με την οποία διαγνώστηκε από το 2010, το δικαστήριο και νωρίτερα ο εισαγγελικός λειτουργός, έκριναν πως δεν αποτελεί λόγο για την πιθανολόγηση υπέρμετρης βλάβης.
 
Αν και ο εισαγγελέας στην αγόρευσή  του δέχθηκε ότι επιβαρυντικός παράγοντας της νόσου είναι το κάπνισμα, παθητικό ή ενεργητικό ωστόσο ανέφερε ότι "η παραμονή του σε κατάστημα κράτησης δεν έρχεται σε αντίθεση με την αντιμετώπιση και τη μέριμνα που πρέπει να λαμβάνεται για την προστασία της υγείας του. Σε περίπτωση που εμφανιστεί επιδείνωση της νόσου είναι δυνατή η άμεση αντιμετώπισή της με τη μεταγωγή σε νοσοκομείο της περιοχής" . 
 
Ο εισαγγελέας στην αρνητική του εισήγηση ανέφερε πως ο Περικλής θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. 
 
Για την Ηριάννα, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε πως η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της, δηλαδή στη συλλογή υλικού και βιβλιογραφία, η οποία δεν είναι τόσο σημαντικές όσο οι επόμενες και κατ' επέκταση, όπως είπε, δεν συντρέχει υπέρμετρη βλάβη για την ίδια. 
 
Αναφερόμενος στην διδασκαλία που έχει αναλάβει στο πανεπιστήμιο,  δέχθηκε ότι αυτή βλάπτεται αλλά αυτό είναι συνέπεια του εγκλεισμού της. Τέλος, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως "εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα".