ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η λοταρία του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με λαχνούς από τις δαπάνες που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Ιανουάριο του 2018 μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Η Ελλάδα δεν θα πάρει σήμερα από το Eurogroup την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ καθώς υπάρχουν ακόμα ορισμένες σημαντικές εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με report που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.
Σε αχαρτογράφητα νερά ετοιμάζεται να κολυμπήσει η κυβέρνηση, αν λάβει κανείς υπόψιν τις εξαγγελίες περί εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από φορείς του Δημοσίου, παρά τα νομικά, τεχνικά και δημοσιονομικά εμπόδια.
Τα προβλήματα και τα βάρη που έφερε η οικονομική κρίση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ακόμη εδώ και συνεχίζουν να τους ανησυχούν.
Αύξηση της τάξης του 1,6%, κατέγραψε η αξία πωλήσεων στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου για το 2017 σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Nielsen.
Στην ηλεκτρονική εποχή των πλειστηριασμών μπαίνει από την Πρωτομαγιά του 2018 το ελληνικό δημόσιο.
Μικρά και μεγάλα συμφέροντα, καθώς επίσης και δικαιώματα θίγονται με το ογκοδέστατο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Έτοιμο προς κατάθεση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο των 600 σελίδων, αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία τεχνικά θέματα, που προέκυψαν στη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς.
Έτοιμη προς υπογραφή από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών είναι η ρύθμιση και οφειλών μεγαλύτερων των 50 χιλιάδων ευρώ, επίσης σε 120 δόσεις όπως οι προηγούμενες που ανακοινώθηκαν ήδη.
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 11:26

Νέα χρονιά με… οκτώ νέους φόρους

Με την αλλαγή του έτους, θα αρχίσουμε να μετράμε τις συνέπειες από την ενεργοποίηση των νέων φορολογικών μέτρων.
Αυξημένος, για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση, εκτιμά ο εμπορικός κόσμος ότι θα είναι φέτος ο τζίρος των Χριστουγέννων, χωρίς ωστόσο να φτάνει τα προ κρίσης επίπεδα.
Την τελευταία εργάσιμη μέρα του χρόνου στέλνουν στα ΑΤΜ περίπου 100.000 καταναλωτές, που υπέβαλαν πέρυσι αίτηση χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Η τελευταία εργάσιμη του έτους, η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, θα είναι ημέρα εκατομμυρίων συναλλαγών με τις κινήσεις στους τραπεζικούς να παίρνουν φωτιά.
Σήμερα θα διενεργηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών η μεγάλη λοταρία που θα μοιράσει από 1.000 ευρώ σε 10.000 τυχερούς.
Άλλες 800.000 στον προθάλαμο των αναγκαστικών εκτελέσεων - Κυρίαρχο πρόβλημα στα στεγαστικά και τα επαγγελματικά δάνεια - Πώς φτάνουν οι τράπεζες να απαιτούν ακόμα και από κληρονόμους εγγυητών και ποιες…
Ανάμεσα στα 100 ονόματα της Lloyd’s List βρίσκονται 14 Έλληνες εφοπλιστές, καθώς και άνθρωποι από την Κίνα, τη Δανία και τη Νορβηγία.
Ευνοϊκές διατάξεις για την εξόφληση των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και της ρύθμισης των 100 δόσεων προς την εφορία θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών.
Το 2017 βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, με το 2018 να περιμένει για να μπει, φέρνοντας μαζί του πολλά νέα σκληρά μέτρα για τους Έλληνες πολίτες.
Σε μια περίοδο όπου τα νοικοκυριά της Ελλάδας αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές τους ή να ξεπληρώσουν δάνεια τους, η Ελληνική οικονομία σημειώνει άλλη μια «πρωτιά», αυτή της αύξησης της φορολόγησης.
Στο 1,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο, έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.
Το αναπτυξιακό σχέδιο του Ελληνικού θα διπλασιάσει τον τουρισμό της Αθήνας. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 15:14

Στο 1,3% η ανάπτυξη του γ' τριμήνου

Κατά 1,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας το τρίτο τρίμηνο του έτους σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Κίνητρα για… εθελούσια έξοδο εργαζομένων από τις τράπεζες σχεδίασαν οι διοικήσεις και θα ανακοινωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος, που έτσι ή αλλιώς είναι πολύ υψηλό.
Στον αέρα τινάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προσδοκίες της κυβέρνησης να έρθουν έσοδα στα δημόσια ταμεία από τους ελέγχους σε λογαριασμούς ή εμβάσματα στις ελληνικές τράπεζες που εκτείνονται πέραν της 5ετίας.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η ρύθμιση για την αυτοματοποιημένη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών από 20.000 έως 50.000 ευρώ.
Τον κίνδυνο η Ελλάδα να παραμείνει σε τροχιά αναιμικής ανάπτυξη λόγω της υπερφορολόγησης που ασκεί πιέσεις στο εισόδημα και την κατανάλωση επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας.
Τις επιπτώσεις από τη "συνειδητή επιλογή" της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τα μικρομεσαία στρώματα φέρνουν πλέον στο φως τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το 2016.
«Ναι» με τέσσερις προϋποθέσεις λέει η ΠΟΜΙΔΑ στα σενάρια μείωσης του ΕΝΦΙΑ 2017 μέσω της «διαγραφής» της πέμπτης και τελευταίας δόσης του (ύψους 600 εκατ. €), θεωρώντας την ως την ευφυέστερη και δημιουργικότερη παρέμβαση στο σημερινό εχθρικό φορολογικό σύστημα της χώρας μας.
Κατά 4 δισ. ευρώ μειώθηκε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης (ELA), στα 28,6 δισ. ευρώ.
Στα 98,2 δισ. ευρώ σκαρφάλωσαν στο τέλος Αυγούστου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς την εφορία, από 97,355 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου.  
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 11:54

Οι 14 ημέρες του Τσακαλώτου

Με τη φράση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «τίποτα πια δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο στο Eurogroup» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχαιρέτησε τον Γερμανό ομόλογό του, αλλά και το Eurogroup άλλαξε σελίδα.
Σε μία απόπειρα να ξεπεράσει ένα σχέδιο πολλών ετών, η Ε.Ε. αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να προτείνει ένα νέο σχέδιο για την πανευρωπαϊκή ασφάλιση των καταθέσεων.
Βαρύ πλήγμα σε όσους δανειολήπτες και οφειλέτες έχουν εμπλακεί στη δίνη των κατασχέσεων θα επιφέρουν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές αξίες.
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 23:44

Η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ!

Αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ σκοπεύει να ζητήσει από το ελληνικό Δημόσιο η γερμανική Fraport, λόγω των σοβαρών ελλείψεων και της κακής κατάστασης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πλέον έχουν περάσει στην κατοχή της, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 12:01

Κατά 0,3 δις ευρώ μειώθηκε ο ELA

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας ενημερώνει ότι το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις τράπεζες μειώθηκε κατά 0,3 δισ. ευρώ.
«Τα τραπεζικά δεν επείγουν στη γ' αξιολόγηση» είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να λύσει το θέμα των κόκκινων δανείων 
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.  
Τι ζητάει η εισαγγελέας για τα 57 εκατ. που δοθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 10:48

«Φεύγει» η Eldorado Gold από την Ελλάδα

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Eldorado Gold.
Αντιμέτωποι με άδικες επιπλέον χρεώσεις φορολογικών οφειλών βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.    
Σελίδα 1 από 4