11/09/2018 - 12:15

Στη Sauber για δύο χρόνια ο Ραϊκόνεν

«Μάντεψε ποιος επέστρεψε; Τα επόμενα δύο χρόνια με @ sauberf1team, εμπρός. Αισθάνεσαι εξαιρετικά καλά όταν επιστρέφεις εκεί όπου όλα ξεκίνησαν».

Σαφείς φράσεις που δημοσιεύτηκαν στον επίσημο λογαριασμό του Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη Ferrari, στο τέλος του έτους θα κλείσει την περιπέτειά του στο τιμόνι της «κόκκινης» του Μαρανέλο για να ξεκινήσει μια άλλη.

Η νέα πρόκληση για τον Φιλανδό πιλότο ακούει στο όνομα Sauber, με την οποία υπέγραψε για τα επόμενα δύο χρόνια. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι # kimi7 θα ενωθεί μαζί μας για τις περιόδους 2019 και 2020», ανέφερε η ομάδα στο twitter.

Νωρίτερα, η Ferrari είχε αποχαιρετήσει τον Ραϊκόνεν δια στόματος του επικεφαλής της, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. «Στη διάρκεια αυτών των ετών ο Κίμι έδωσε στην ομάδα μια σημαντική συμβολή, τόσο ως πιλότος όσο και για τις ανθρώπινες αρετές του», έγραψε.

«Ο ρόλος του ήταν καθοριστικός για την ανάπτυξή μας, ενώ την ίδια στιγμή υπήρξε πάντα ένας μεγάλος άνθρωπος-ομάδα. Με ποιότητα παγκόσμιου πρωταθλητή, θα παραμείνει πάντα στην Ιστορία και την οικογένεια της Scuderia και γι΄ αυτό τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε αυτόν και την οικογένειά του ένα μέλλον γεμάτο ικανοποιήσεις».