23/05/2017 - 16:49

Η BMW θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά οχήματα

Τα επόμενα χρόνια η BMW θα επικεντρωθεί -κυρίως- στη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά και μοντέλων με αυτόνομη οδήγηση, ενώ παραμένει ο στόχος που είναι η αύξηση πωλήσεων μέχρι και το 2025.

Πέρυσι η BMW κατασκεύασε 2.370.000 οχήματα, εκ των οποίων τα 62.000 οχήματα ήταν ηλεκτρικά, με τις πωλήσεις του i3 να ανέρχονται στις 25.500 μονάδες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η BMW σχεδιάζει να φτάσει τα 3 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2020, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει ετήσια αύξηση 6%.

Επίσης, ένα βασικό στοιχείο είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης, μέσα από επιμέρους συνεργασίες με εξειδικευμένες εταιρείες.

Η BMW θα προσφέρει πάντα την δυνατότητα στον οδηγό να αποφασίζει πότε θα οδηγήσει ή όχι ακόμη και όταν εξελιχθεί η αυτόνομη οδήγηση. Ποτέ όμως δεν θα δείτε ταξί με αυτόνομη οδήγηση από την BMW», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάραλντ Κρούεγκερ.

Να σημειώσουμε ότι φέτος η BMW θα βγάλει τις επόμενες εβδομάδες στους δρόμους 40 αυτοκίνητα προκειμένου να ολοκληρώσουν βασικό στάδιο για την μετέπειτα εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.