26/05/2017 - 13:30

Η Mercedes- Benz GLA έγινε καλύτερη!

Η Mercedes- Benz GLA παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 και από την πρώτη στιγμή αναδείχθηκε σε «μοντέλο επιτυχίας» σε μία κατηγορία που διαμόρφωσε και επαναπροσδιόρισε η ίδια. Η GLA χαρακτηρίζεται από την σπορτίφ δυναμική σχεδίαση, την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσής της. Αποτέλεσε το πρώτο compact SUV της Mercedes-Benz και έφερε έναν αέρα αναζωογόνησης στην κατηγορία της και καθιερώθηκε ως σημαντικός παίκτης σ? αυτή. Η GLA σημειώνει τη μεγαλύτερη επιτυχία της στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία κινητήρων. Από τη βασική έκδοση GLA 180 d με ισχύ 109 ίππων και εκπομπές CO2 από 103 γρ sτο χιλιόμετρο μέχρι και τον κορυφαίο κινητήρα ισχύος 381 ίππων kai 475 Νm ροπής.

Παράλληλα οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ανάρτησης. Στο βασικό εξοπλισμό της, η GLA διαθέτει την ανάρτηση άνεσης, στη χαμηλωμένη ανάρτηση που διατίθεται κατ? επιλογή και στην ανάρτηση άνεσης off-road όπου το αμάξωμα ανυψώνεται κατά 30 χιλιοστά και προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Το εσωτερικό είναι ελκυστικό και κομψό με υψηλής ποιότητας υλικά και εξαιρετικό φινίρισμα. Η ελεύθερη οθόνη 8 ιντσών είναι εξαιρετικά λεπτή και ευανάγνωστη, όπως άλλωστε και τα νέα όργανα με τους κόκκινους δείκτες. Τα χειριστήρια ρύθμισης των ηλεκτρικών καθισμάτων στις πόρτες απέκτησαν μικρές λεπτομέρειες, καθώς λάμπουν πλέον σε ασημί χρώμιο. Ο αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα περιβάλλεται τώρα από ένα πλαίσιο χρωμίου. Επιπλέον, τα στόμια των αεραγωγών τονίζονται εντονότερα, υπογραμμίζοντας έτσι την αρμονική αισθητική SUV και στο εσωτερικό. Από την άλλη τα νέα υφάσματα καλυμμάτων για τις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού υποδηλώνουν προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η GLA εντυπωσιάζει με την αεροδυναμική της. Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ροής αέρα, τα οποία συντελούν στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου σε καθημερινές συνθήκες και στην ευχάριστα χαμηλή στάθμη θορύβου ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες που επιτεύχθηκαν χάρη σε μία σειρά από αεροδυναμικές βελτιώσεις. Αυτές κάνουν την τιμή οπισθέλκουσας να μειωθεί από 0,29 σε 0,28 συντελεστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο διαθέτει και μεγάλη έκδοση. Με μέγιστη ισχύ 381 ίππων και μέγιστη ροπή στρέψης 475 Nm, η Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC συγκαταλέγεται στα ισχυρότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Η ταχύτητα των 100χλμ/ώρα επιτυγχάνεται από στάση σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα, κατατάσσοντας το αυτοκίνητο στην κατηγορία των καθαρόαιμων super sports cars.