05/06/2017 - 16:41

Επιστρέφει στη Formula 1 o Κούμπιτσα!

Για πρώτη φορά μετά το 2011, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα ξαναπιάσει τιμόνι μονοθεσίου της Formula1, καθώς θα κάνει δοκιμές στη Βαλένθια.

Αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά με την περιπέτεια της υγείας του, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε σε αγώνα Ράλι τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο λίγο έλειψε να του κοστίσει ένα χέρι, πλέον επανέρχεται δυναμικά στους αγώνες. Αρχικά, το έκανε μέσω του WRC, όπου έλαβε μέρος σε αρκετούς αγώνες.
 
Όμως, φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή να επιστρέψει εκεί όπου άρχισε. Ο άλλοτε πιλότος της Renault έχει κάνει δοκιμές σε διάφορες μορφές των μηχανοκίνητων σπορ. Αυτές συμπεριλαμβάνουν οδήγηση με μονοθέσιο του GP3 στην πίστα Φραντσιακόρτα της Ιταλίας, με αυτό της Formula E στο Ντόνινγκτον Παρκ, καθώς και με αγωνιστικό της Dallara στην LMP2 στη Μόντσα.

 

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο τιμόνι μονοθεσίου της Formula1. Ο Κούμπιτσα θα βρεθεί στη Βαλένθια για να κάνει δοκιμές με μία Lotus E20, που οδηγούσαν το 2012 οι Κίμι Ραϊκόνεν και Ρομέιν Γκροζάν. Ο μία φορά νικητής της F1 εξακολουθεί να είναι μέλος της Renault, γι' αυτό και θα λάβει μέρος με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, αφού η γαλλική ομάδα πήρε πίσω τα ηνία από τη Lotus.

Πέραν τούτου, να σημειωθεί ότι αναμένεται να δώσει το παρών και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με την ομάδα ByKolles στην κατηγορία LMP1.