07/06/2017 - 21:49

Ανατρέπει τα δεδομένα η KIA

Η κορεατική φίρμα ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχει λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο compact crossover μοντέλο που ετοιμάζει, εκπλήσσοντας ακόμη και τους ανταγωνιστές, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι το project βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Stonic, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, με την εμπορική πορεία στην αγορά να ξεκινά αμέσως μετά. Τοποθετείται απέναντι από τον ηγέτη της κατηγορίας, Nissan Juke και ουσιαστικά αποτελεί τον «αδερφό» του Hyundai Kona που θα δούμε την ίδια περίοδο.

Όπως προκύπτει από τα σκίτσα που έδωσε η KIA στη δημοσιότητα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μοντέρνο αισθητικά αυτοκίνητο, με δυναμικές γραμμές και σπορ προφίλ. Απευθύνεται κυρίως στους νεότερους οδηγούς, κάνοντας χρήση των πιο προηγμένων συστημάτων συνδεσιμότητας, ασφάλειας και άνεσης. 

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2216086

Κάτω από το καπό αναμένεται να τοποθετηθούν οι αποδοτικότεροι κινητήρες του ομίλου, όπως ο τρικύλινδρος 1.0 Τ-GDI και ο 1.4 CRDi. Η τιμή του σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 17.500 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι, το Stonic θα αποτελέσει το πιο δυνατό «χαρτί» στα χέρια της KIA.