19/09/2017 - 13:29

Επιστρέφει ο Βαλεντίνο Ρόσι!

Έτοιμος να διαψεύσει τις ιατρικές προβλέψεις και να επιστρέψει μόλις 18 μέρες μετά τον τραυματισμό του, είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος την Δευτέρα (18/9) ανέβηκε χθες ξανά σε μοτοσικλέτα.

Ο 38χρονος οδηγός του MotoGP, ο οποίος έχει πανηγυρίσει επτά τίτλους στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα βράδυ μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην ανατολική Ιταλία. Σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις ο Ρόσι θα επέστρεφε στα μέσα του Οκτωβρίου στις πίστες.

Ωστόσο, τα ιταλικά ΜΜΕ, ανέφερν πως ο Ρόσι έκανε χθες δοκιμαστικές κούρσες στην πίστα του Μισάνο, στη βορειοανατολική Ιταλία, διαψεύδοντας τις ιατρικές εκτιμήσεις πως θα χρειαζόταν ένα ενάμισι, τουλάχιστον, για να μπορέσει να επιστρέψει στις αγωνιστικές πίστες. 

Μάλιστα την Τετάρτη (20/9) θα κάνει νές δοκιμές, ενόψει του επόμενου αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP στην Αραγονία της Ισπανίας, και δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στην κυριακάτικη κούρσα.

Την περασμένη εβδομάδα η Yamaha είχε ανακοινώσει ότι ο Ολλανδός αναβάτης αγώνων Superbike, Μίχαελ φαν Ντερ Μαρκ, θα αντικαταστούσε τον τραυματία Ρόσι στο γκραν πρι της Αραγονίας, που αποτελεί τον 14ο από τους 18 αγώνες της φετινής χρονιάς στο MotoGP. Αν, όμως, το τεστ που θα κάνει αύριο ο Ρόσι είναι θετικό, τότε είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί την αντικατάσταση του Ντερ Μαρκ.