23/09/2017 - 13:32

Το νέο hypercar της Rimac (pics)

Η Rimac Automobili είναι απασχολημένη με το δεύτερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της, το οποίο αναμένεται να είναι ακόμα πιο γρήγορο και συνολικά καλύτερο από το αρχικό Concept One.

Το νέο υπέρ-αυτοκίνητο – με την τρέχουσα ονομασία Concept Two – πρόκειται να αποκαλυφθεί το 2018 και θα είναι επίσης πιο άνετο και πολυτελές, σύμφωνα με την επικεφαλής της Rimac, Monika Mikac. Η Rimac έκανε μόνο οκτώ κομμάτια του Concept One και δύο μοντέλα Concept S μόνο για πίστα. Το Concept One προσέφερε συνολικά 1224hp και 0-100 km/h σε χρόνο 2,5 sec.

Το νέο μοντέλο θα είναι επίσης πιο ακριβό από το Concept One, με τη Rimac να στοχεύει σε ένα σύνολο παραγωγής 100 μονάδων και να αναμένει να πουλήσει 20 αυτοκίνητα κατά το πρώτο έτος. Η εταιρία είναι επίσης κοντά στην εξασφάλιση ενός χρηματοδοτικού πακέτου 60 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα της δώσει μια υγιή ώθηση μετρητών για να αναπτύξει το νέο μοντέλο.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η νέα συμφωνία χρηματοδότησης έρχεται μετά από επένδυση 30 εκατομμυρίων ευρώ από το Camel Group με έδρα την Κίνα.

Το πακέτο χρηματοδότησης της Camel θα δώσει στην Rimac πρόσβαση στην κινεζική αγορά καθώς και την παροχή κεφαλαίου για την παραγωγή μπαταριών και κινητήρων, σύμφωνα με τον Mate Rimac, ιδρυτή του κατασκευαστή της κροατικής EV.

Η Rimac, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει εξαρτήματα για άλλες εταιρείες όπως η Aston Martin και η Koenigsegg, έχει τριπλασιαστεί σε αξία από το 2014, με την τρέχουσα αξία να ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ (240 εκατομμύρια δολάρια).

«Είμαι πάντα πεπεισμένος ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον», δήλωσε ο Ρίματς και συνέχισε: «Τώρα φαίνεται προφανές, αλλά όταν άρχισα, πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι είμαι τρελός».

Πηγή: newsauto.gr