04/10/2017 - 12:04

Πόσα πήρε η Williams για να αφήσει τον Bottas; (pic)

Ένα πολύ σημαντικό ποσό κατέληξε στα ταμεία της Williams F1 για να πειστεί ο Sir Frank να αποδεσμεύσει από το συμβόλαιό του τον Valtteri Bottas, ώστε αυτός να πάει στη Mercedes AMG Petronas.

Η γερμανική ομάδα αναζητούσε άμεσα αντικαταστάτη του Nico Rosberg που αιφνιδίως αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση λίγο μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στη Formula 1 και καθώς ο Φινλανδός ήταν η βασική της επιλογή, δεν το σκέφτηκε πολύ.

Φέρεται λοιπόν να κατέβαλε στην ιστορική βρετανική ομάδα ένα ποσό που ξεπερνάει τα 11 εκατομμύρια ευρώ! Δεν τα λες και λίγα. Όμως ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, γνώριζε καλά το ταλέντο του Bottas – ήταν άλλωστε αυτός που τον βοήθησε να προαχθεί σε ρόλο επίσημου οδηγού στη Williams, όταν ακόμα ο Wolff είχε μετοχές σε αυτή.

Με δεδομένα τα παραπάνω, το να συνδέσει κανείς τα κομμάτια του παζλ δεν είναι δύσκολο. Πάντως, αν εξαιρεθεί η μέτρια εμφάνισή του στη Μαλαισία, ο 28χρονος απέδειξε πως αποτέλεσε σωστή επιλογή. Έχει στο ενεργητικό του δύο pole positions (σε Μπαχρέιν και Αυστρία), δύο νίκες (σε Ρωσία και Αυστρία), έχει ανέβει στο βάθρο συνολικά 10 φορές και με 222 πόντους, είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας οδηγών.

O Rosberg παρέδωσε τη σκυτάλη στον Bottas

Ο Bottas έχει ήδη υπογράψει επέκταση της συνεργασίας του με τα «ασημί βέλη» και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018.

Πηγή: newsauto.gr