09/10/2017 - 16:31

Επιβεβαίωσε τις δοκιμές των Κούμπιτσα, ντι Ρέστα η Williams

Η Williams επιβεβαίωσε ότι οι Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Πολ ντι Ρέστα θα κάνουν δοκιμές αργότερα μέσα στο μήνα. Ρόσμπεργκ: «Δεν έχει να αποδείξει τίποτα ο Κούμπιτσα».

Το μόνο σίγουρο στη Williams ενόψει 2018, από πλευράς οδηγών, είναι ότι θα συνεχίσει ο Λανς Στρολ. Όμως, το θέμα είναι ποιος θα βρεθεί στο πλευρό του να τον στηρίξει, όπως θέλει η μεγάλη χορηγός της ομάδας του Γκρόουβ, η Martini.

 

Το αν θα παραμείνει ή όχι ο Φελίπε Μάσα είναι ακόμα... ανοιχτό, όμως οι Βρετανοί τσεκάρουν όλες τις επιλογές τους. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες βγήκε η φήμη ότι θα κάνουν δοκιμές οι Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Πολ ντι Ρέστα. Ο Πολωνός αναζητά τη μεγάλη επιστροφή στη Formula1, απ' όπου έχει μείνει εκτός από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν είχε το σοβαρό ατύχημα σε αγώνα Ράλι.

Έκανε δοκιμές με τη Renault και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, πέρασε όλα τα απαραίτητα τεστ της FIA, όμως οι Γάλλοι προτίμησαν έναν λιγότερο έμπειρο, αφού έχουν ήδη τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, και νεαρό με ταλέντο, όπως είναι ο Κάρλος Σάινθ. Έτσι, διεκδικεί το... comeback στην F1 μέσω της Williams.

Όσο για τον ντι Ρέστα, είναι ο τωρινός αναπληρωματικός πιλότος των Βρετανών και πήρε τη θέση του άρρωστου Μάσα στην Ουγγαρία. Η προαναφερθείσα φήμη, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε στη Σουζούκα από τη Williams. «Θα τους δοκιμάσουμε και δε θα δώσουμε κάποια πληροφορία για το τι θα κάνουμε σε αυτές τις δοκιμές.

Είναι ιδιωτικές για μας και δε σημαίνει ότι είναι οι μοναδικοί οδηγοί που τσεκάρουμε», ανέφερε ο επικεφαλής τεχνικός της ομάδας του Γκρόουβ, Πάντι Λόου. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Μάσα. «Ο Φελίπε είναι στο... κάδρο, πολύ ψηλία στη λίστα μας, αλλά χρωστάμε στους εαυτούς μας να ρίξουμε μία ματιά τριγύρω και να δούμε ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την ομάδα.

 

Θα υπάρχει ένας συνεργάτης για τον Λανς (Στρολ). Εξετάζονται όλες οι επιλογές. Έχει δει έναν αριθμό από ονόματα, που κοιτάζουμε, αλλά ειλικρινά η λίστα είναι σχεδόν απεριόριστη. Δε βιαζόμαστε και θα σιγουρέψουμε ότι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό οδηγικό δίδυμο».

Από τη μεριά του, ο Νίκο Ρόσμπεργκ υπερασπίστηκε τον Κούμπιτσα, ως ο νέος μάνατζέρ του, τονίζοντας ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα, από πλευράς φυσικής κατάστασης.

«Ο Κούμπιτσα είναι στο 100% της φυσικής του κατάστασης. Έκανε διπλά αγωνιστικά κομμάτια με τη Renault και είχε πάντα ρυθμό, οπότε δεν έχει τίποτα να αποδείξει», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος μπήκε στην παρέα του Sky Sports στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας.